Bosc del Paradís a La Llacuna

Compartir
Bosc del Paradís a La Llacuna

Senzilla i agradable passejada pel sud de La Llacuna. 

Sortim de la vila de La Llacuna pel camí dels dipòsits, tot seguint el sender fins a la font Cuitora. Seguim enfilant cap amunt. A mà dreta, seguim el sender fins a trobar el bosc del Paradís (i roques de la Crida). Envoltats de dretes pinasses seguim el camí. El camí amb constant descens, ens porta altre cop a La Llacuna.

Som-hi!

Sortim de la Plaça Major de la Llacuna (tingueu en compte que els caps de setmana no és permès d'aparcar-hi) tot passant pel Portal d'En Garreta cap el Carrer de Cuitora. Passem per davant del Restaurant Ca l'Americano, lloc de "peregrinatge" gastronòmic de moltes persones.

Anem seguint el carrer, que es converteix en camí, passa per davant del camp de futbol i anem tirant endavant. Quan portem tot just un kilòmetre i la propina, arribem a la Font Cuitora. A la Font cuitora trobem una espectaculars exemplars d'àlbers (declarats d'interès comarcal el 1995) i podem omplir d'aigua. L'aigua de la Font Cuitora ha estat sempre molt apreciada per a coure llegums.

Un cop en reposat l'ombra una estoneta, reprenem el camí, tot remuntant la vall en direcció Sud. Al cap d'uns 450 metres hem d'agafar un costerut corriol que surt per la nostra dreta; veurem uns senyals de color vermell als pins.

Superats els primers metres de rampa ens trobem per un magnífic corriol que de seguida planeja entre els pins, fins que ens trobarem que el corriol gira cap a la dreta mentre veiem davant i a l'esquerra la cinglera de les Roques de la Crida.

Tornem a girar a la dreta i agafem un camí ample. Si ens hi fixem veurem el trencall a l'esquerra de l'Avenc de Viumala. Podem fer-hi una ullada i aprofitar per descansar un xic.

Reprenem el camí, que va en direcció Nord, fa una giragonsa cap a l'esquerra (o sigui, al Sud-oest) i al cap d'una estona torna a girar en direcció Nord (o sigui, a la dreta), que anirem seguint sempre recte fins a arribar a als dipòsits d'aigua (que tenen una forma curiosa).

Un cop aquí, agafem el carrer dels Dipòsits, girem a la dreta per carrer de la Pujada de la Serra, fins arribar a un carreró de vianants que baixa avall. No té nom, però és el següent després del carrer del Pujol. Ens portarà de dret al Portal del Gavatx i al carrer Major; si aneu a l'esquerra aneu a l'oficina de turisme, i si aneu a la dreta, a la Plaça Major.

Podeu aprofitar aquest moment per visitar la plaça porxada, fer un gotet per reposar forces o descobrir els carquinyolis de la Llacuna.

Font: Ajuntament de La Llacuna

Ingravita Rocòdrom

Igualada (a 13.8 Km)

Llegir més...

Bodega Miquel Jané

Font-rubí (a 10.7 Km)

Llegir més...

Stress & Adrenalina

Barcelona (a 13.8 Km)

Llegir més...

Bodegues Visendra

Aiguamúrcia (a 16.9 Km)

Llegir més...

On menjar

Bodega Miquel Jané

Font-rubí (a 10.7 Km)

Llegir més...

El Refugi

Valls (a 29.8 Km)

Llegir més...

Cal Pau Xic

Subirats (a 21.4 Km)

Llegir més...

Arcs Llacuna - l'Espigol

La Llacuna

Llegir més...

Masia Cal Mestre

Sant Martí de Tous (a 11.2 Km)

Llegir més...

Molí Blanc Hotel Igualada

Jorba (a 13 Km)

Llegir més...

Mas Baldrich / Petit Mas Baldrich

Querol (a 13.2 Km)

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Experiències

Visita al celler amb tast de vins i dinar a la Bodega Miquel…

Llegir més...

63 €

Visita al celler amb degustació i tast de vins

Llegir més...

25.00 €

Agenda

Festa Major del Roser de Puigcerdà

17/07/2024 - 22/07/2024

Llegir més...

Festa Major de Sant Gregori

19/07/2024 - 22/07/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!