Ruta dels barris històrics a Castellví de Rosanes

Compartir

Si us agrada caminar, però preferiu fer-ho per rutes amb poc pendent, la millor opció és recórrer el camí que va des de la plaça del poble de Castellví de Rosanes fins als barris històrics de Miralles i dels Àngels. A la plaça mateix, hi trobareu un QR per seguir la ruta, que també podeu descarregar del web.

El camí us durà avall per l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat. Passareu per davant de la creu de terme, per un dels dos Balcons de Montserrat, i un cop creuada la carretera seguireu avall amb Montserrat al vostre davant i ja començareu a caminar entre zones de conreu: vinyes, oliveres... Un trencall a l'esquerra us durà cap al camí dels Pobres i el barri dels Àngels.

Aquest barri acull cada principi d'agost un aplec que forma part de les tradicions més arrelades del municipi. Aquell dia podeu gaudir de l'interior de la capella i participar en totes les activitats que s'hi programen. La resta de dies, podeu contemplar el conjunt des de fora. L'edifici actual, que data de 1740 i ha viscut algunes reformes des de llavors, ocupa l'espai d'una construcció anterior, ja que es coneix que la veneració en aquest indret a la Mare de Déu dels Àngels es remunta a principis del segle XIII. Aquesta capella va fer les funcions de parròquia de Castellví de Rosanes des de primers del s. XVIII fins a mitjans del S. XX.

Dels Àngels pujareu pel camí que va al polígon Rosanes i d'allà, agafareu un altre camí cap al barri de Miralles, que és a poca distància. A Miralles, podeu descobrir l'impressionant antic convent augustinià que el 2014 fou declarat Bé Cultural d'Interès Nacional per les pintures gòtiques que es conserven al seu interior. De tant en tant, i en el marc d'alguna sortida guiada, el recinte obre les seves portes perquè les pintures puguin ser admirades en directe. Actualment, l'espai és un centre de dia i residència per a persones amb diversitat funcional. A tocar de l'antic convent, per un caminet que baixa entre arbres frondosos, hi trobareu les Fonts de Miralles, un espai fresc i pintoresc on hi ha tres fonts decorades amb ceràmiques tradicionals. Respecteu l'entorn al vostre pas, no deixeu escombraries i tingueu cura de la vegetació i dels elements patrimonials que trobareu al llarg de la ruta.

Un cop visitat el barri de Miralles, el travessareu en sentit ascendent i el camí us durà de tornada cap al poble, passant per un petit tram de bosc. Ara bé, si ho preferiu, un cop sigueu davant de l'antic convent, podeu anar avall i no amunt. Travesseu per sota l'autopista i gireu a la dreta, cap a l'est. El camí us durà per planes agrícoles fins a la zona de Ca n'Abat i just davant de la casa trobareu un camí que puja un altre cop cap al poble, on retrobareu l'inici de la ruta que havíeu fet just abans de tombar cap al camí dels Pobres.

Destaquem...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Agenda

Festival Música a les vinyes a Subirats

21/06/2024 ...

Llegir més...

Mercat del préssec d'Ordal a Subirats

22/06/2024 - 23/06/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!