Marta Minoves: records i cuina

Compartir
Marta Minoves: records i cuina

Hi ha persones que parlen del seu territori amb tanta naturalitat que sembla que et convidin a casa seva. La Marta Minoves és una d'aquestes veus. Vinculada al Berguedà i amant de les tradicions, la natura i els àpats compartits, ens regala una visió serena i molt autèntica de Catalunya.

Des de femturisme.cat, hem parlat amb ella per descobrir els seus racons preferits, aquells records d'infantesa que encara perduren i els llocs que vol seguir explorant. Una conversa carregada de caliu, memòria i aromes de cuina casolana.

Una Catalunya feta de vincles, muntanyes i bones taules

Quin és el teu racó preferit de Catalunya?

El Santuari de Queralt. És un indret molt especial, situat a la muntanya de Queralt, just al costat de Berga. Tant si hi vas per motius religiosos com si només vols gaudir de les vistes, és un lloc que impressiona. Per als berguedans, té un significat especial perquè hi tenim la Mare de Déu de Queralt.

El Santuari de Queralt, conegut com el “balcó de Catalunya”, ofereix panoràmiques increïbles i una sensació de pau difícil de trobar. Un lloc on espiritualitat i natura es donen la mà.

Serra de Queralt

Hi ha algun lloc de Catalunya que et porti records d'infància?

Montmajor, amb els avis. Recordo perfectament quan anàvem a buscar vegetals a l'hort i preparàvem plegats el menjar. També la piscina de Berga, on vaig fer set anys de natació sincronitzada. Tots dos llocs formen part de la meva infància i em porten molt bons records.

Quina experiència o tradició catalana creus que tothom hauria de viure almenys un cop?

Sens dubte, la Patum de Berga. Una festa tan intensa i única que tothom hauria de viure-la almenys un cop.

Els Plens són espectaculars, i tot plegat té una càrrega cultural i simbòlica molt forta. També recomano fer una calçotada. És una d'aquelles tradicions que combinen gastronomia i festa, i que defineixen molt bé la nostra manera de gaudir la vida.

Si haguessis de recomanar una sola cosa a qui visita Catalunya per primera vegada, què seria?

Un àpat en una masia catalana. Sobretot a la primavera, quan el temps acompanya i pots menjar a l'aire lliure. És molt típic reunir-se amb família o amics per gaudir del menjar casolà: carn a la brasa, embotits, calçots… I tot en un ambient festiu, acollidor i molt nostre.

Quin racó de Catalunya encara tens pendent de descobrir?

Les Terres de l'Ebre. Em fa molta il·lusió poder conèixer aquesta zona més a fons, sobretot per les salines i els paisatges tan diferents que ofereix. És un indret que tinc molt pendent.

El Delta de l'Ebre, amb les seves llacunes, arrossars i fauna singular, ofereix una altra cara del país. Les salines i els colors canviants de la llum fan d'aquest territori un espectacle natural.

On es menja millor a Catalunya?

Doncs mira, si he de ser sincera… a casa les meves àvies! Però si parlem de restaurants, diria Els Roures. És un lloc on s'hi menja molt bé i que sempre recomano.

Els Roures, al Berguedà, és conegut per la seva cuina catalana de qualitat i entorn acollidor, és un d'aquells restaurants que deixen bon regust al paladar… i també al cor.

Els Roures

La Marta Minoves ens parla d'una Catalunya viscuda amb els cinc sentits: l'olor de l'hort, la vista des de Queralt, el gust d'un bon àpat, el tacte fresc de l'aigua a la piscina, i el so d'un Ple esclatant a la plaça.

Amb una mirada neta i arrelada, ens recorda que sovint els millors llocs no són els més llunyans ni els més famosos, sinó aquells on hem rigut, menjat i estimat.

Experiències

Passejada a bord del llaüt Lo Roget, Ascó

Ascó

Llegir més...

Vermut a bord del llaüt Lo Roget, Ascó

Ascó

Llegir més...

Agenda

Tastum a Cambrils

05/06/2025 ...

Llegir més...

Setmana de la Natura a Mataró

22/05/2025 - 05/06/2025

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!