Pessebre Vivent Pobla de Montornès La Pobla de Montornès

Compartir

Un pessebre vivent és la representació del naixement de Jesús de Nazaret a partir de diversos quadres amb personatges vius i aprofitant un entorn o paratge rústic o amb interès arquitectònic com el nucli antic d'un poble.

A la Pobla de Montornès tenim un marc incomparable per fer les representacions del Pessebre Vivent, el turó on hi ha l'Ermita de la Mare de Déu de Montornès, a un kilòmetre escàs del nucli del poble, un lloc totalment natural rodejat de vegetació, pins i garrofers al costat d'una antiga masia.

Història

Des de l'any 1976, i de forma ininterrompuda, s'han celebrat les representacions del Pessebre Vivent. El Pessebre de la Pobla de Montornès és un dels més tradicionals de Catalunya i s'ha convertit en la icona del nostre municipi, projectant la vila, més enllà de la comarca.

Durant 35 anys l'entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar tot l'àmbit de les representacions del Pessebre. Passat aquest període de temps, els Amics de Montornès van decidir deixar de ser els responsables de l'organització, i d'ençà d'aquesta decisió aquesta tasca, des de fa més de 5 anys, va a càrrec de l'Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

Representació

Cada temporada pot variar segons les dates. —Es comença el diumenge abans de Nadal, i continua el dia 25 i 26 de desembre, 1 de gener i habitualment s'acaben les representacions el dia de Reis.

—Es pot accedir fins a la mateixa Ermita amb cotxe particular i també amb autocar. Amb autocar sempre demanem que ens informin abans de venir, per poder facilitar l'arribada i l'aparcament.

—Durant el recorregut final del camí que porta a l'Ermita trobaran assistents de l'organització que els ajudaran a aparcar sense cap dificultat.

—A l'arribada el visitant es trobarà amb un servei de bar i també serveis de WC.

—Dins del mateix bar podran adquirir records del Pessebre i gaudir de l'escalfor d'una estufa de llenya.

—Al davant del bar hi ha unes paradetes amb productes de la Pobla, iogurts, formatges, matons etc. artesanals i també pans, coques i diferents productes d'una fleca del poble, així mateix i des de fa uns anys ofereix els seus serveis una xurreria que fa les delícies de petits i grans.

Tenint en compte les dates de representació, desembre i gener, que normalment fa fred, les persones que esperen per entrar a visitar el Pessebre, se'ls ofereix brou Ben calent i infusions, productes cedits per gentilesa de les firmes, Caldo Aneto i Tgust. I quan acaben el recorregut de la representació podran tastar el pa torrat, fet a les brases de foc de llenya i per acompanyar-lo un bon glop de vi.

Els millors dies per poder gaudir del espectacle son; el diumenge abans de Festes i el dia de Reis, això no treu que la resta de dies l'espectacle també sigui magnífic, però hi ha més visitants i potser han d'esperar-se una mica per gaudir de la representació.

Destaquem...

Fem la Ruta del Tram pel Baix Llobregat

Llegir més...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Agenda

Actes del dia internacional contra la violència vers les dones…

24/11/2019 - 25/11/2019

Llegir més...

Jornades Gastronòmiques Ranxets a Torredembarra

15/11/2019 - 08/12/2019

Llegir més...

Pessebre Vivent de La Pobla de Montornès

22/12/2019 ...

Llegir més...

Festa de l'esport a Torredembarra

29/09/2019 - 29/12/2019

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!