Pessebre Vivent Pobla de Montornès La Pobla de Montornès

Compartir
Carrer Major, 25 La Pobla de Montornès

Un pessebre vivent és la representació del naixement de Jesús de Nazaret a partir de diversos quadres amb personatges vius i aprofitant un entorn o paratge rústic o amb interès arquitectònic com el nucli antic d'un poble.

A la Pobla de Montornès tenim un marc incomparable per fer les representacions del Pessebre Vivent, el turó on hi ha l'Ermita de la Mare de Déu de Montornès, a un kilòmetre escàs del nucli del poble, un lloc totalment natural rodejat de vegetació, pins i garrofers al costat d'una antiga masia.

Història

Des de l'any 1976, i de forma ininterrompuda, s'han celebrat les representacions del Pessebre Vivent. El Pessebre de la Pobla de Montornès és un dels més tradicionals de Catalunya i s'ha convertit en la icona del nostre municipi, projectant la vila, més enllà de la comarca.

Durant 35 anys l'entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar tot l'àmbit de les representacions del Pessebre. Passat aquest període de temps, els Amics de Montornès van decidir deixar de ser els responsables de l'organització, i d'ençà d'aquesta decisió aquesta tasca, des de fa més de 5 anys, va a càrrec de l'Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

Representació

Cada temporada pot variar segons les dates. —Es comença el diumenge abans de Nadal, i continua el dia 25 i 26 de desembre, 1 de gener i habitualment s'acaben les representacions el dia de Reis.

—Es pot accedir fins a la mateixa Ermita amb cotxe particular i també amb autocar. Amb autocar sempre demanem que ens informin abans de venir, per poder facilitar l'arribada i l'aparcament.

—Durant el recorregut final del camí que porta a l'Ermita trobaran assistents de l'organització que els ajudaran a aparcar sense cap dificultat.

—A l'arribada el visitant es trobarà amb un servei de bar i també serveis de WC.

—Dins del mateix bar podran adquirir records del Pessebre i gaudir de l'escalfor d'una estufa de llenya.

—Al davant del bar hi ha unes paradetes amb productes de la Pobla, iogurts, formatges, matons etc. artesanals i també pans, coques i diferents productes d'una fleca del poble, així mateix i des de fa uns anys ofereix els seus serveis una xurreria que fa les delícies de petits i grans.

Tenint en compte les dates de representació, desembre i gener, que normalment fa fred, les persones que esperen per entrar a visitar el Pessebre, se'ls ofereix brou Ben calent i infusions, productes cedits per gentilesa de les firmes, Caldo Aneto i Tgust. I quan acaben el recorregut de la representació podran tastar el pa torrat, fet a les brases de foc de llenya i per acompanyar-lo un bon glop de vi.

Els millors dies per poder gaudir del espectacle son; el diumenge abans de Festes i el dia de Reis, això no treu que la resta de dies l'espectacle també sigui magnífic, però hi ha més visitants i potser han d'esperar-se una mica per gaudir de la representació.


També et pot interessar: Pessebres Vivients de postal

Destaquem...

Parella a la fuga: una escapada perfecta en parella a Rocallaura

Llegir més...

Rocallaura, el lloc perfecte per desconnectar del món i connectar…

Llegir més...

Agenda

Activitats d'octubre a Altafulla

01/10/2021 - 31/10/2021

Llegir més...

Visita guiada a la Vila Closa d'Altafulla

06/11/2021 ...

Llegir més...

Visita guiada al Castell dels Montserrat d'Altafulla

16/04/2021 - 31/12/2021

Llegir més...

Visita Guiada a Mahosa Nin Meyer de Salomó

10/09/2021 - 10/10/2022

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!