Pessebre Vivent Pobla de Montornès La Pobla de Montornès

Compartir
Carrer Major, 25 La Pobla de Montornès
Trucar 607 23 09 76
Contactar pessebrespoblamontornes@gmail.com

Un pessebre vivent és la representació del naixement de Jesús de Nazaret apartir de diversos quadres amb personatges vius i aprofitant un entorn oparatge rústic o amb interès arquitectònic com el nucli antic d'un poble.

A la Pobla de Montornès tenim un marc incomparable per fer les representacions del Pessebre Vivent, el turó on hi ha l'Ermita de la Mare de Déu de Montornès, a un kilòmetre escàs del nucli del poble, un lloc totalment natural rodejat de vegetació, pins i garrofers al costat d'una antiga masia.

Història

Des de l'any 1976, i de forma ininterrompuda, excepte l'any 2020, per motiu de la pandemia del COVID -19, s'han celebrat les representacions del Pessebre Vivent. El Pessebre de la La Pobla de Montornès és un dels més tradicionals de Catalunya i s'ha convertit en la icona del nostre municipi, projectant la vila, més enllà de la comarca.

Durant 35 anys l'entitat cultural Amics de Montornès va organitzar i gestionar tot l'àmbit de les representacions del Pessebre. Passat aquest període de temps, els Amics de Montornès van decidir deixar de ser els responsables de l'organització, i des de l'any 2013 tota la gestió va a càrrec de l'Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

Representació

Cada temporada pot variar segons les dates.

Es comença el diumenge abans de Nadal, i continua el dia 25 i 26 de desembre, 1 de gener i habitualment s'acaben les representacions el dia de Reis.

Es pot accedir fins a la mateixa Ermita amb cotxe particular i també amb autocar. Amb autocar sempre demanem que ens informin abans de venir, per poder facilitar l'arribada i l'aparcament.

Durant el recorregut final del camí que porta a l'Ermita trobaran assistents de l'organització que els ajudaran a aparcar sense cap dificultat.

A l'arribada el visitant es trobarà amb un servei de bar i també serveis de WC.

Dins del mateix bar podran adquirir records del Pessebre i gaudir de l'escalfor d'una estufa de llenya.

Al davant del bar hi ha una xurreria que fa les delícies de petits i grans.

 

Agenda

Festa de Sant Joan a Torredembarra

21/06/2024 - 24/06/2024 ...

Llegir més...

Nit de Bruixes a Altafulla

28/06/2024 - 29/06/2024

Llegir més...

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!