Pessebre vivent de Castell d'Aro Castell - Platja d'Aro

Compartir

Reserva online

El Pessebre Vivent de Castell d'Aro és un pessebre portat a terme per mossèn Gumersind a 1959, el qual va declarar en les seves memòries que s'inspirà en el Pessebre Vivent d'Engordany (Andorra) creat per l'Esteve Albert.

Tot va començar una tarda mentre es feia la reunió per organitzar la Missa del Gall de Castell d'Aro. El mossèn va traslladar al jovent del poble la idea de crear una escena del Pessebre Vivent a la sortida de la missa. Els nois i noies van acceptar la proposta ràpidament, ja que els va fer molta il·lusió poder dur a terme aquell projecte al municipi.

Aquell mateix any, instants després de sortir de la missa s'escenificà un petit naixement situat a les ruïnes del Castell de Benedormiens, al costat mateix de l'església de Santa Maria.

Davant la bona acollida per part de la gent del poble, l'any següent hi va haver moltes més famílies que es van engrescar i van decidir començar a col·laborar-hi. Per aquest mateix motiu, es va ampliar el recorregut, cada any una part, fins avui dia, on tot el nucli antic del poble està cobert d'escenes.

Quan ja feia vuit anys de pessebre, Mossèn Gumersind va deixar la parròquia de Castell d'Aro i va atorgar la responsabilitat de dirigir-lo a Mossèn Agustí Vila que durant més de 30 anys en va estar al capdamunt del projecte. L'any 2004 es va crear l'Associació del Pessebre Vivent, i es va iniciar una nova etapa de la seva història.

El dia 23 d'abril del 2011, Castell d'Aro va rebre la Creu de Sant Jordi en mans de la Generalitat de Catalunya, per la seva gran tasca en el Pessebre Vivent. Aquest fet va aportar una gran il·lusió a totes les persones que d'alguna manera hi estaven i hi segueixen estant implicades. Rebre la Creu de Sant Jordi, no solament significava una gran victòria, sinó que va ser el sentiment de bona feina per a tothom que hi participava.

Agenda

Visites guiades: la ruta de la Rodoreda a Santa Cristina d'Aro

14/04/2024 ...

Llegir més...

Rutes guiades de senderisme a Santa Cristina d'Aro

21/04/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Sorteig: 6 entrades dobles per visitar La Fageda

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!