Observatori de Pujalt Pujalt

Compartir
Carretera de l'Astor, S/N Pujalt
Contacte info@observatoridepujalt.cat

L'Observatori de Pujalt és lloc de ciència. Els principals objectius de l'Observatori són fer difusió i fer didàctica de la ciència i realitzar investigació científica. Els àmbits d'estudi són la meteorologia i l'astronomia.

Operatiu des de l'any 2003, l'Observatori de Pujalt és un punt de referència per cara la divulgació científica. Som entorn d'aprenentatge, el que fa que moltes escoles ens visitin al llarg de cada curs escolar.

En el cas de la meteorologia cada dia fem un recull de les diferents variables atmosfèriques amb diferents aparells, alguns de manuals, d'altres automàtics. També analitzem l'atmosfera per fer pronòstics meteorològics i ensenyem gràcies als experiments científics, l'atmosfera que ens envolta.

L'Observatori de Pujalt és més que un observatori meteorològic, és també un observatori astronòmic. De dia mirem l'atmosfera, mesurem les seves variables i observem els seus canvis. De nit mirem més enllà del nostre planeta per contemplar el firmament, els planetes, les estrelles, les constel·lacions, les galàxies, etc. L'Observatori se situa lluny de les grans ciutats i a una altitud de 750m sobre el nivell del mar que fa que hi hagi poca contaminació atmosfèrica i lumínica donant unes bones condicions per a la pràctica de l'observació astronòmica.

L'any 2020 s'inaugura el nou Parc Astronòmic de Pujalt (PAP), una ampliació a l'actual observatori meteorològic que ens aporta una gran finestra a l'univers tant per la recerca com per al públic en general.

A l'interior del parc astronòmic trobarem el segon telescopi més gran de Catalunya, una gran eina per investigar i mostrar l'univers d'una forma especial i potent.

A part, a l'edifici principal trobem una gran sala per fer exposicions, i la sala de control dels telescopis, on s'investiga el cel durant les nits. També disposem d'un planetari inflable per gaudir de les millors explicacions de l'univers abans d'observar el cel amb els nostres propis ulls...

Agenda

Visita guiada al Castell de Sant Esteve

12/02/2023 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Una entrada doble per la Passió d'Esparreguera

Llegir més...

Viu la tardor a Roses!

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!