La Passió de Cervera Cervera

Compartir
Gran Teatre de la Passió. Passeig Balmes, 2-4 Cervera
Trucar 608 78 10 12
Contactar publicitat@lapassiodecervera.com

Consulteu les dates de les representacions.

La Passió de Cervera és una representació teatral de la vida, la mort i la resurrecció de Jesucrist. Una tradició que va començar fa més de 500 anys i que s'ha anat renovant contínuament per adaptar-se a totes les èpoques. Diversos escenaris han allotjat aquest espectacle: l'església de Santa Maria, la Plaça Major, el teatre del Casal, fins arribar al Gran Teatre de La Passió, un dels teatres més grans d'Europa construït expressament per aquestes representacions i amb una capacitat per a 1700 persones i tres boques d'escenari que confereixen a l'espectacle agilitat i ritme cinematogràfic.

El text “Crist, Misteri de Passió” que va ser escrit després de la Guerra Civil i que s'ha anat adaptant al llarg dels anys; és un dels únics que dramatitza el Somni de Clàudia, la muller de Pilat, atorgant a les dones un protagonisme especial.

Més de 300 persones, entre actors, tècnics i personal d'atenció a l'espectador, fan possible aquest espectacle únic, coordinant-se i col·laborant per commoure al públic, acompanyat sempre per una música captivadora i original, gravada per l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les terres de Lleida. 

Però, la Passió de Cervera no és només un espectacle tradicional i religiós, és també una visió de l'essència de les relacions humanes que, tot i que la humanitat ha evolucionat molt en aquests últims segles, no han canviat al llarg dels temps. La nostra societat no és perfecta. Molt sovint llegim en els diaris notícies sobre alguns actes de violència deguts a les discrepàncies entre diferents grups culturals o ètnics, la prostitució com a esclavatge, la lapidació d'una dona considerada adúltera, la corrupció en l'exercici del poder, el suïcidi per estrès d'algun individu a qui el seu entorn rebutjava i alguna condemna a mort d'un reu sense haver estat absolutament verificada la seva culpa. El substrat de tots i cadascun d'aquests successos és exposat en el drama de La Passió. A més, s'hi manifesta explícitament una exaltació de les relacions personals com l'amor, l'amistat i la fidelitat, així com també la traïció, la controvèrsia i l'engany.

Agenda

Visites Teatralitzades "Temps d'Universitat" a Cervera

22/06/2024 ...

Llegir més...

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!