Museu d'Art Nacional de Catalunya Barcelona

Compartir
Museu Nacional d'Art de Catalunya, Parc de Montjuïc, Barcelona Barcelona
Trucar 936 22 03 60
Contactar nuria.perales@museunacional.cat
Veure vídeo

El Museu Nacional d'Art de Catalunya és un museu públic amb una col·lecció d'art excepcional, que va del segle X al XX, i que conserva i exhibeix l'expressió artística catalana, en la seva globalitat, contextualitzada amb obres d'alguns dels principals artistes espanyols i internacionals. El MNAC és un museu per a tothom que és un punt de trobada i de diàleg on qüestionar-se el món.

La millor col·lecció d'art de Catalunya

El MNAC conserva la millor col·lecció d'art romànic del món, pel conjunt de pintures murals procedents de les esglésies romàniques del Pirineu. Juntament amb el romànic, la col·lecció d'art gòtic fa del Museu Nacional un referent mundial en l'art medieval.

A les sales de renaixement i barroc es poden veure grans noms de la pintura universal com El Greco, Rubens, Goya o Velázquez, presents al Museu gràcies, en bona part, a llegats i donacions de la societat civil catalana.

La col·lecció d'art modern ofereix un relat sobre el naixement de la modernitat i el paper que hi tenen l'art i els artistes. Destaquen obres de Marià Fortuny, Ramon Casas, Isidre Nonell, Joaquim Torres García, Pablo Picasso, Joan Miró i Salvador Dalí, entre d'altres. Al Museu Nacional es troba el conjunt més gran de peces exposades en un museu d'Antoni Gaudí, màxim exponent del modernisme, i del seu col·laborador, Josep Maria Jujol.

Les sales dedicades a la Guerra Civil espanyola exposen un destacat fons de l'art produït durant aquest període. El recorregut d'art modern acaba amb la postguerra i les segones avantguardes. La col·lecció s'estén, així, fins a principis dels anys vuitanta del segle XX.

Cap de setmana? al MNAC.

Cada cap de setmana al MNAC es poden fer noves activitats per a tots els públics, des de visites d'autor/a, amb una mirada contemporània de la col·lecció, fins a tallers de creació, tant per famílies com per a adults. A més, els espais del Museu, com la Sala Oval, la cafeteria i restaurant o les Terrasses-Mirador són un lloc ideal on desconnectar, trobar-se amb els amics i trobar inspiració. Sempre hi ha alguna cosa a fer al Museu!

Agenda

Nits de Jazz & Soul amb sopar a Mas Ravetllat Pla

02/12/2023 ...

Llegir més...

Un Nadal de Postal a La Pedrera!

02/12/2023 ...

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Una entrada doble pel Museu Eròtic de Barcelona

Llegir més...

Sorteig: 6 entrades dobles per visitar La Fageda

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!