Coneix Catalunya des d'un altre angle, fes escalada

Compartir
Coneix Catalunya des d'un altre angle, fes escalada

L'escalada és l'acció d'ascendir per un indret difícil, per parets verticals, utilitzant les quatre extremitats del cos per a progressar, agafant-se a les protuberàncies de la superfície, tant si són sortints, cantoneres, entrants com fissures.

L'escalada és una variant de l'alpinisme, sorgida al segle XX amb tècniques i materials propis i es regula des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. L'escalada consta de múltiples disciplines segons el lloc, el medi, l'estil.

Els aficionats al turisme vertical ja saben que Catalunya és una zona privilegiada per als amants de l'escalada. En una àrea força petita hi podem observar moltíssims sectors on practicar la modalitat que més ens agradi (bloc, psicobloc, esportiva, via llarga, artificial...).

A casa nostra hi trobem moltes zones d'escalada equipades, com poden ser Montserrat, congost de Terradets, vies del coll de Merolla, Gombrèn, Montgrony, Pardinella, clot de l'Espasa, roca Roja de Corones, vall de Ribes, entre d'altres.

Els materials que s'utilitzen només serveixen per assegurar-se en cas de caiguda o cansament: un arnès, peus de gat (sabatilles), un vuit (aparell de fre en forma de vuit), un parell de mosquetons amb rosca i, naturalment, una corda. No obstant això, la principal eina de l'escalador són les mans. Han de ser fortes i àgils. En general, s'ha de tenir una bona forma física i mental.

La dificultat de les vies d'escalada es mesura amb una referència numèrica d'I a XIX en escalada lliure, i d'A0 a A5, en artificial.

Un dels grans avantatges de l'escalada és que els principiants poden iniciar-s'hi sense riscos a la ciutat, en els anomenats rocòdroms. Un cop a fora, és imprescindible documentar-se sobre els diferents llocs on poder escalar, anar amb algun monitor especialitzat o apuntar-se a les activitats organitzades per centres excursionistes o escoles d'escalada.

En definitiva, l'escalada és una altra manera de conèixer el país des de les alçades.

Establiments

Càmping El Pont de Barcelona

Vilanova de Sau

El càmping el Pont està situat en ple cor de les Guilleries…

Llegir més...

Guies de Muntanya i Barrancs Ama Dablam

Guies de Muntanya i Barrancs Ama Dablam és una empresa d'esports d'aventura…

Llegir més...

Alberg Vall d'Àger

Àger

Alberg Municipal situat al vell mig del poble d'Àger. Un indret a…

Llegir més...

Activitats Alberg Vall d'Àger

Àger

Alberg Municipal situat al vell mig del poble d'Àger. Un indret a…

Llegir més...

Esdeveniments relacionats

Excursió vertical ferrada a la Roca de la Creu a Ribes de Freser

Ribes de Freser

La ferrada de la Roca de la Creu i el camí equipat del Castell de Segura ens permetrà pujar fins dalt del turó de Segura d'una manera diferent…

Llegir més...

Destaquem...

Els 10 imprescindibles de les Muntanyes de la Costa Daurada

Llegir més...

Sorteig: estada en un Bungalou Iglú per a dues persones al…

Llegir més...

Femturisme en femení

Llegir més...

fem roses de paper amb femturisme

Llegir més...

Agenda

Mostra de Teatre Amateur de Santa Perpètua de Mogoda

14/03/2021 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!