MónNatura Pirineus Alt Àneu

Compartir
Trucar 973 62 67 22
Contacte info@monnaturapirineus.com

MónNatura Pirineus, inaugurat l'any 2002, està ubicat en el bonic paratge de les Valls d'Àneu, al Pallars Sobirà, situat a pocs quilòmetres del poble de Son. Aquesta vila pirinenca, que està situada a 1.393 m d'altitud i actualment té 25 habitants, té una fesomia, lleugerament esglaonada, que es caracteritza per la silueta de l'església romànica de Sant Just i Sant Pastor, exemple de l'arquitectura tradicional dels pobles de muntanya.

MónNatura Pirineus és un centre que disposa d'unes instal·lacions úniques als Pirineus que permeten al visitant fer vida a l'alta muntanya i descobrir els seus atractius, posant en valor la cultura de la sostenibilitat i oferint la identificació i el respecte pels diferents elements que configuren el paisatge.

És un edifici bioclimàtic, de més de 3.000 m2, que utilitza energies renovables. Disposa d'un laboratori totalment equipat, un planetari, un auditori amb una capacitat de 165 places, una biblioteca i una mediateca especialitzada en temàtica ambiental, ludoteca i àrea informàtica.

Per poder fer una mirada al cosmos, MónNatura Pirineus disposa d'un observatori astronòmic. Les vistes que ofereix són d'una singularitat espectacular gràcies a l'absència de contaminació lumínica i atmosfèrica.

A més, MónNatura Pirineus és un centre de fauna que permet conèixer de primera mà les espècies que conformen la fauna salvatge dels Pirineus. I és que l'entorn de MónNatura Pirineus ofereix una àmplia gamma de paisatges, de colors i de llums que varien al llarg de l'any segons l'estació ens què ens trobem, fent que descobrim els mateixos paisatges amb diferents matisos. Podrem passejar i endinsar-nos en boscos de pi negre o boscos obacs, escoltar el repic del picot negre o veure volar desenes de papallones al seu pas pels prats de la zona.

Les estades i les activitats es destinen a famílies, individuals, grups, sèniors i escoles, i van des d'un mig dia a set dies, adaptant-se a les necessitats i preferències de cada un. A l'estiu també es realitzen estades de natura i camps de treball per a nens i joves.

Activitats per a escoles i instituts

MónNatura Pirineus és un centre de natura ubicat en un meravellós paratge de les valls d'Àneu, que ofereix estades d'educació ambiental, amb allotjament inclòs, en instal·lacions de gran qualitat. S'hi fan activitats adreçades a difondre la importància de conservar la natura i el paisatge.

Propostes

Visita autoguiada “El camí del gat salvatge” a MónNatura…

MónNatura Pirineus Alt Àneu

Sota el nom de “El camí del gat salvatge”, i amb l'ajuda d'un mapa i una aplicació mòbil, els visitants seguiran les petjades…

12 €

Agenda

Coneix la Fauna dels Pirineus amb MónNatura Pirineus

28/05/2023 ...

Llegir més...

Viatja per les galàxies amb MónNatura Pirineus

03/06/2023 ...

Llegir més...

Destaquem...

La Primavera del Cava retorna al maig amb 18 activitats entre…

Llegir més...

Sorteig: Guanya un dorsal per l'Espardenyada de Sant Jaume de…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!