Ramat de Camins Soriguera

Compartir
Cal Tomàs, S/N (Tornafort) Soriguera
Trucar 627 70 62 47
Contactar info@ramatdecamins.cat
Veure vídeo

La història del trekking Ramat de Camins comença l'any 1956, quan els escriptors i caminaires Camilo José Cela (Padrón, 1916 – Madrid, 2002) i Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927) van fer un viatge a peu per les comarques del Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran i Alta Ribagorça.

D'aquest viatge cada escriptor en va escriure el seu relat: Viaje al Pirineo de Lérida (Destino, 1965) i Viatge al Pirineu de Lleida (Selecta, 1957), que més endavant Espinàs revisaria i retitularia amb el nom de A peu pel Pallars i la Vall d'Aran (Campana, 2000).

Cinquanta anys més tard l'escriptora i caminaire Núria Garcia Quera (Barcelona, 1965) va realitzar una versió més excursionista d'aquell recorregut i, després, va escriure el seu propi relat de viatge. El resultat va ser el llibre Nou viatge al Pirineu (Sensus, 2012) i el naixement de la ruta Ramat de Camins, un trekking d'un parell de setmanes que, tal com ho fan les grans rutes clàssiques d'altres serralades del món, transcorre pels camins de bast tradicionals i va saltant de poble a poble, tot travessant algun port de muntanya.

Ramat de Camins es pot fer sencer o per etapes; a peu o corrent, sols o acompanyats d'un ruc, dormint en hostals o en tenda però feu com ho feu, intentarem que gaudiu dels seus paisatges, gastronomia, tradicions i costums locals. A poc a poc anirem proposant-vos diversos tastos perquè escolliu el que més us convé.

Agenda

FeMAP, Festival Música Antiga dels Pirineus a Sort

21/07/2024 ...

Llegir més...

FeMAP, Festival Música Antiga dels Pirineus a Gerri de la Sal

09/08/2024

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Sorteig: Guanya 2 entrades dobles per una visita guiada a la…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!