Museu de la Vida Rural L'Espluga de Francolí

Compartir
Carretera Montblanc, 35 L'Espluga de Francolí

El Museu de la Vida Rural (MVR), propietat de la Fundació Carulla, va ser fundat l'any 1988 amb la voluntat de preservar i difondre el coneixement del món rural. La importància de la pagesia i els oficis complementaris, de la cultura, dels costums de la vida tradicional... es relliguen en un discurs que destaca valors com l'esforç, la paciència o l'estalvi, i permet al visitant fer un recorregut a través del temps, fins a l'actualitat i el futur més immediat, tot veient els grans canvis produïts al camp en els últims cent anys.

L'exposició permanent del Museu està instal·lada en més de 4.000 metres quadrats i compta amb un discurs museogràfic adaptat als nous temps. Noves tècniques audiovisuals, escenografies evocadores, jocs de llum i textos explicatius permeten conèixer el nostre passat d'una manera més propera, dinàmica i pedagògica.

El Museu pretén transmetre un major coneixement de la realitat agrària i una imatge reforçada d'aquesta activitat i dels seus professionals. La pagesia i el món rural són els qui han conservat més vives les tradicions del país i, amb elles, una part fonamental de la nostra cultura.

El museu és el lloc perfecte perquè els més petits aprenguin d'on vénen el vi i l'oli, o per explicar-los la diferència entre un ferrer i un boter; però també perquè tots plegats ens fem conscients de la importància d'aprofitar intel·ligentment els recursos del nostre entorn.

El Museu de la Vida Rural és un centre cultural de referència a la província de Tarragona, que programa setmanalment activitats culturals i exposicions temporals.

El Museu està obert tots els dies de l'any, de dimarts a dissabte, de 10.30 a 14 i de 16 a 18.30 hores i els diumenges i festius, de 10.30 a 14 hores. Els dilluns obre amb reserva prèvia.


També et pot interessar: Anem de museus per Catalunya

Destaquem...

Benvinguts de nou al congost de Mont-Rebei

Llegir més...

Sorteig: entrades al Museu de la Colònia Vidal

Llegir més...

Agenda

Fira Cervesa Artesana i el producte local a l'Espluga de Francolí

25/09/2021

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!