Viatja amb el paladar! Tasta el marisc

Com si et mengessis un bocí de mar! Aquesta és la sensació que experimentes quan menges marisc de qualitat de la costa catalana.
El marisc agrupa sense dubte les espècies més consumides i preuades que extraiem de la costa catalana. El seu consum és tan popular que el trobem en centenars de receptes de la nostra cuina.
Pel que fa al seu valor nutricional és un dels aliments que aporta més nutrients al cos: conté vitamines com la E, que té funcions antioxidants; la B, per evitar l'anèmia; i la A, que ajuda a cuidar la pell i la vista. A més, es tracta d'un aliment ideal per incloure a la dieta gràcies al seu baix contingut en greixos. Però tampoc se'n pot abusar perquè és ric en àcid úric.
El marisc es reprodueix dels mesos de maig a agost. Pel que fa a la millor temporada per menjar marisc, és des del setembre fins a l'abril. Es recomana el consum de marisc durant aquests mesos, no només per afavorir la seva reproducció sinó també perquè tingui una millor qualitat. S'ha de tenir en compte, però, que aquest cicle no és igual per a totes les espècies i que cada una té el seu propi ritme. Complint aquesta norma, es garanteix la continuïtat del marisc i fa que es puguin consumir les diverses espècies durant tot l'any.
Amb l'arribada de la tardor s'aconsella consumir escopinyes, llamàntol, llagosta, petxines de pelegrí, petxines variades i gambes. A l'hivern serà temporada de cabres, bous de mar, nècores, gambetes, petxines de pelegrí i cloïsses.
Descobrint la gamba de Palamós
Palamós, el paratge natural de la gamba vermella El municipi de Palamós pot ser identificat per diverses característiques i aspectes però…
Ruta de la Garoinada; un gust pel paladar
Els orígens de la Garoinada Tot i que aquest marisc sembla poc adient pel consum, sobretot per l'aspecte físic que se'n percep ja que es troba recobert…
Establiments
Restaurant Marisquer Can Ladis
Sant Fruitós de BagesEl compromís de tota una família desde 1988 treballant per els nostres…
Esdeveniments relacionats
Setmana del Musclo del Delta de l'Ebre
Alcanar
Les Cases d'Alcanar celebra una diada destinada a mostrar les qualitats gastronòmiques del musclo del Delta de l'Ebre. Cada any, a finals del mes de juliol,…
Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Les Cases d'Alcanar
Alcanar
Torna de les Jornades Gastronòmiques del Llagostí de Les Cases d'Alcanar. D'entre els tresors amb que ens obsequia la nostra mar Mediterrània,…
Jornades Gastronòmiques de la Gamba a Salou
Salou
La gamba és el gran protagonista de les Jornades Gastronòmiques de la Gamba a Salou. Us en llepareu els dits!
Jornades del Peix de Llotja i de l'Arrossejat a l'Ametlla de…
L'Ametlla de Mar
L'Ametlla de Mar celebra aquesta tardor les Jornades gastronòmiques del peix de llotja i de l'Arrossejat. Tindràs l'oportunitat de provar i degustar…
Jornades Gastronòmiques de la Galera de les Terres de l'Ebre
Alcanar ...
Els municipis mariners d'Alcanar, L'Ametlla de Mar, L'Ampolla i Sant Carles de la Ràpita s'uneixen per oferir menús gastronòmics…
Fira de la Gamba de Palamós
Palamós
Fira monotemàtica que té com a objectiu incentivar el coneixement d'aquest producte estrella del municipi, difondre les diverses formes de cuinar…
Jornades Gastronòmiques de l'Arrossejat i de la gamba blanca
L'Ametlla de Mar
Les Jornades Gastronòmiques de l'Ametlla de Mar són l'aparador dels productes de la seva llotja i una mostra de les millors receptes dels seus restauradors.…