Les vies verdes de Girona

Compartir
Les vies verdes de Girona

Per conèixer un territori és important poder-lo assaborir poc a poc, i això ens ho permet el ritme que marca una passejada a peu o en bicicleta. Cada viatge és únic. Cada descoberta és un aprenentatge, una vivència, un cúmul d'experiències. Us convidem a viatjar amb nosaltres pel Prepirineu, utilitzant les vies verdes de Girona i descobrint els municipis de l'entorn, i el caràcter i la història de les viles i la seva gent.

Vies Verdes

No hi ha res com les Vies Verdes, de Girona per gaudir, amb tota seguretat, del cicloturisme amb la millor companyia i en un entorn natural exclusiu, que a part de ser una activitat que realitzen diàriament els residents locals, és reclam per a ciclistes d'arreu del món que volen gaudir del seu esport preferit a tocar del Pirineu de Girona i la Costa Brava.

Els traçats de les antigues vies de tren que unien els pobles del Pirineu i la Costa Brava i les seves indústries, que actualment estan en desús, s'han reconvertit en itineraris cicloturistes i senderistes i són avui una acurada xarxa de Vies Verdes. Teniu fins a 11 rutes, amb suaus desnivells i diferents graus d'exigència. Així, podreu conèixer diferents zones recorrent més de 200 km sense haver de vigilar la circulació de vehicles, i dedicar-vos únicament a gaudir de la vida des de la bicicleta.

Els Secrets de les vies verdes

La nova app dels Secrets de les Vies Verdes té com a objectiu promoure i millorar la interpretació del territori per on passen les vies verdes. La idea és donar a conèixer elements patrimonials culturals i naturals que aportin valor afegit a les rutes, generin impacte econòmic en els diferents municipis i promocionin elements que actualment són poc coneguts pels visitants malgrat el seu valor patrimonial.

És un projecte viu, i en procés de creixement, i es vol anar introduint noves rutes i descobrint nous «secrets».

Els secrets es poden identificar des de les vies verdes amb senyals que en contenen el logotip específic. A la seva web o a la app trobareu tota la informació per seguir les rutes.

Ruta del Carrilet d'Olot a Girona

Ruta del Carrilet II de Girona a Sant Feliu de Guíxols

Ruta pels camps d'Esclet a Cassà de la Selva

Ruta circular pedalant entre sureres i aigües termals

Ruta per les Vies Verdes del Ripollès

Ruta del Carrilet I d'Olot a Girona

Ruta del Tren Petit, una via verda per tota la família

Ruta Via Verda de Les Masies

Ruta circular pel sud del Gironès

Ruta adaptada del Carrilet II: de Girona a Sant Feliu de Guíxols

Ruta a la resclosa de la Capçana a Cassà de la Selva

Destaquem...

Nova Obertura: Camins del Priorat, estada al cor del Priorat

Llegir més...

Descobreix l'Associació d'Hostaleria de Girona!

Llegir més...

Agenda

Visites guiades a Mas Casablanca

15/06/2024 ...

Llegir més...

Festival de música "No Callarem!" a l'Espluga de Francolí

15/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!