Cuina vegeteriana i vegana amb segell català

Compartir
Cuina vegeteriana i vegana amb segell català

La dieta vegetariana es basa en el consum de vegetals: fruites, verdures, llegums, cereals, etc. Aquesta dieta exclou totalment el consum de carn de tot tipus (vermella, aviram, peix i marisc). Dins de la dieta vegetariana es poden seguir diverses variants: l'ovovegetariana que inclou ous, però no productes lactis; la lactovegetariana, que inclou lactis, però no ous; l'ovolactovegetariana, que inclou ous i lactis, o la vegana, que no inclou ni ous, ni lactis.

Els primers registres de vegetarianisme provenen de l'antiga Índia i l'antiga Grècia al segle VI aC. En tots dos casos, la dieta estava estretament relacionada amb la idea de la no-violència cap als animals (anomenada ahimsa a l'Índia) i va ser promoguda pels grups religiosos i filòsofs.

La dieta vegetariana cada vegada està més de moda, però no tothom l'aplica bé. D'entre els principals errors que es cometen hi ha el fet de menjar amb poca varietat o un excés en la ingesta d'aliments processats. Tot i així, les dietes vegetarianes i veganes ben planificades, que inclouen una àmplia varietat d'aliments d'origen vegetal i una font fiable de vitamina B12, proporcionen una ingesta adequada de nutrients.

Tenir a mà una una bona tria de receptes sempre és una bona solució. A Catalunya, hi trobem centenars de restaurants especialitzats en el vegetarianisme, voleu tastar les seves especialitats sense proteïna animal? Som-hi!

Esdeveniments relacionats

Feel Chill a Olivella

Olivella

El Feel Chill és un festival inspirat en l'estil de la filosofia slow life, que inclou activitats per a tota a família, un mercat amb…

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: Xec Km0 Slow Food a El Dien Restaurant

Llegir més...

Torna l'aventura i el turisme actiu a les comarques de Lleida

Llegir més...

Sorteig: Catalunya en miniatura

Llegir més...

Femturisme per les Viles Florides de Catalunya

Llegir més...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!