Rutes gastronòmiques de Tarragona: Què cal menjar abans o després d'una aventura portuària

Compartir
Rutes gastronòmiques de Tarragona: Què cal menjar abans o després d'una aventura portuària

Tarragona és una ciutat captivadora de la Costa Daurada espanyola, coneguda per les antigues ruïnes romanes i platges verges. Tot i això, explorar la cultura local inevitablement porta a la gastronomia, i el menjar és el motiu de la fama de Tarragona.

La seva escena culinària està profundament arrelada a les tradicions mediterrànies que utilitzen únicament ingredients locals, per la qual cosa un veritable punt culminant per a qualsevol visitant aquí és assaborir els plats de menjar tradicional de Tarragona per experimentar el millor de la seva identitat culinària.

Els creuers que surten de Barcelona (Tarragona) solen portar els hostes a fer excursions a la ciutat i els seus voltants per visitar llocs històrics clau i tastar la cuina local, abans de la sortida del creuer.

De fet, part del marisc fresc es pot trobar a prop de la terminal portuària, on es pot gaudir d'una deliciosa paella catalana amb musclos i altres tipus de marisc, com les gambes, que se serveixen amb un aromàtic arròs fregit amb safrà, glacejat amb salsa romesco, la notable aportació culinària de Tarragona.

 

Delícies marineres de Tarragona

Gaudir d'una situació costanera envejable fa que el marisc fresc a Tarragona no sigui una opció, sinó la pedra angular de la gastronomia local.

Per celebrar aquesta riquesa incomparable que arriba diàriament del mar Mediterrani, és imprescindible visitar un històric poble pesquer per apreciar-ne plenament els sabors. A més de la paella, un altre plat local favorit és l'arrossejat, un arròs cuinat en un brou de peix espès fins que queda cruixent per dins. Aquesta exquisidesa local se serveix amb maionesa d'all i l'intens sabor del marisc captura l'essència de la tradició culinària mediterrània a cada mos.

Un altre plat local icònic i estimat de Tarragona és el Suquet De Peix, que és un deliciós guisat de peix elaborat amb la carn de diferents peixos blancs i cuit a foc lent amb patates i musclos.

Per als que busquen alguna cosa exclusiva, els cogombres de mar o espardenyes són una oferta molt apreciada i cara per la seva delicada textura i el seu extraordinari sabor.

Les gambetes són una menja que els vilatans gaudeixen simplement rostint-los a la graella i incorporant-los en diferents plats d'arròs.

 

Menjar reconfortant català

Més enllà del marisc fresc, la cuina de Tarragona també compta amb una àmplia selecció de plats contundents que reflecteixen la rica història del passat romà i la forta identitat catalana.

La columna vertebral d'aquestes receptes delicioses és l'abundant disponibilitat de productes locals frescos i carns de qualitat que subministren els agricultors locals i els punts de venda dels vessants.

Una experiència catalana hivernal per excel·lència és la calçotada, elaborada amb un tipus específic de ceba verda que es rosteix a la graella fins que la part exterior s'enrosseix, mentre que l'interior es manté tendre i suau. Aquestes cebes es pelen a mà i es col·loquen sobre rajoles de terracota per després mullar-les generosament amb salsa romesco. Aquesta menja de temporada sempre és present al menú de moltes festes locals de gener a març.

Per als qui prefereixen els fideus a l'arròs, una deliciosa alternativa a la paella és la fideuà, una mena de pasta fina cuinada en un brou espès de marisc i peix. Els fideus absorbeixen a la perfecció els sabors del mar, creant un plat amb una textura i una intensitat úniques.

 

Dolços de Tarragona

Tarragona està plena de delicioses postres i excel·lents begudes locals, i cap menjar està complet sense gaudir-ne. A més dels seus exquisits ingredients, la regió també és coneguda pels seus licors i la seva tradició vinícola.

Per a un dolç veritablement autèntic, proveu els panellets, que són petits pastissets arrebossats amb pinyons o, de vegades, amb ametlles o coco. Encara que es troben a pastisseries de tot el món a causa de la seva gran demanda, tradicionalment s'associen amb el Dia de Tots Sants, que se celebra a finals d'octubre.

Pel que fa a vins, val la pena explorar els productes locals de la DO Tarragona. Aquesta regió és coneguda pels seus vins negres, elaborats amb tres tipus de raïms locals, que complementen a la perfecció la gastronomia de la regió. Els vins blancs de macabeu i xarel·lo també estan guanyant popularitat i ofereixen una alternativa ideal.

Finalment, abraça els costums locals, tasta nous sabors, assaboreix els vins i deixa que el teu paladar et guiï a través del viatge cap a una autèntica aventura culinària tarragonina que t'espera.

Experiències

Festa de l'Oli Nou el Soleràs - DOP Les Garrigues

DOP Les Garrigues (Lleida)

Llegir més...

Exposició Figurativas 2025, Museu Europeu d'Art Modern - MEAM

Museu Europeu d'Art Modern - MEAM (Barcelona)

Llegir més...

13 € 10 €

Agenda

Caçadors de Tions a Súria: una aventura màgica per crear…

06/12/2025 - 07/12/2025 ...

Llegir més...

Encesa de Llums a Masquefa

28/11/2025

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!