Nova temporada de xató a Catalunya

Compartir
Nova temporada de xató a Catalunya

La cuina mediterrània amb els seus sabors i els seus colors té un plat característic als mesos més freds de l'any: sí, estem parlant del xató!

Aquest plat tan propi de la gastronomia catalana, està format, essencialment per una salsa, d'aquí ve el seu nom.
El xató és una variant de la salsa romesco fonamentada en la nyora. A més d'aquesta espècie de pebrot també porta pa torrat, ametlles i avellanes torrades, all, oli i sal. Cal afegir que l'elaboració varia segons la població on es realitzi.

xato-okEs serveix amb l'escarola (hortalissa molt semblant a l'enciam però que es diferencia per ser molt més resistent al fred i per tant, conreada durant la temporada freda). També, es sol acompanyar amb bacallà, tonyina i olives arbequines.

Aquest plat és especialment típic a les comarques de de l'Alt i Baix Penedès i el Garraf. Però com dèiem podreu gaudir de les característiques pròpies de cada destinació, entre elles destaquen; Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, El Vendrell, Sitges i Calafell.

De fet, en els darrers anys, ha estat tan bona l'acceptació d'aquest plat que ha nascut la Ruta del Xató, que va més enllà de menjar xató i beure un bon vi, ja que és una excusa fantàstica per sortir de casa i gaudir de tot el que et poden oferir les nostres comarques.

Des de femturisme et proposem que et deixis seduir per aquesta deliciosa proposta culinària, tot gaudint dels atractius dels pobles i ciutats que visitaràs!

Agenda

Dia Internacional de la poesia a Amposta

21/03/2019

Llegir més...

Curs sobre aromateràpia al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu

21/03/2019 ...

Llegir més...

Dia Internacional de la Dona a Súria

08/03/2019 - 21/03/2019

Llegir més...

21 de març, Dia Mundial de l'Arbre

21/03/2019

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!