Museu Moto Bassella Bassella

Compartir
Carretera C-14 Km 134 Bassella

Reconegut entre els millors d'Europa, s'ha convertit en un referent per a tots els amants del motor i en una parada obligatòria en la ruta cap Andorra. 

Un viatge al llarg del segle XX sobre dues rodes. Això és el que proposa el Museu Moto Bassella, un interessant recorregut des dels models més rudimentaris dels inicis de la motocicleta fins als nostres dies (més de 190 motocicletes), a través d'una selecció de les principals marques nacionals i internacionals de totes les especialitats. 

Al centre del museu destaca el taller original on Mario Soler va reconstruir la majoria de motocicletes que configuren actualment la col.lecció. Transportat acuradament peça a peça des de la seva antiga ubicació de Bassella, conserva tots els elements i detalls originals i configura un dels espais més singulars del museu on el temps es va aturar fa ja més de 20 anys...

A part de l'exposició permanent, 100 anys d'història de la moto, el museu acull petites mostres temporals que es renoven periodicament i que permeten acostar-se al món del motociclisme des de diferents disciplines. Actualment es pot visitar "50 anys de COTA: Evolució històrica d'aquest mític model de Montesa."

Un edifici amb història

L'edifici on s'ubica el Museu Moto Bassella va ser construït amb materials recuperats de les antigues cases del poble de Bassella (localitat que va desaparèixer l'any 2000 sota les aigües del pantà de Rialb). Les pedres de la façana, les teules de la teulada, alguns paviments interiors, les baranes de ferro, rajoles,... són alguns dels elements centenaris que van ser conservats acuradament i es van transportar fins al km. 134 de la carretera C-14 per integrar-se amb els materials de nova construcció.

Horaris

  • Obert de dilluns a diumenge (festius inclosos) de 10h a 18h (Dimecres tancat)
  • Serveis: fotografies / cafeteria-restaurants-pícnic / parking / accessible cadira de rodes / wifi /botiga
  • Entrada general: 9€
  • A partir de l'1 de juliol, només estarà tancat dimecres i a l'hivern dimarts i dimecres

També et pot interessar: Anem de museus per Catalunya

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!