Hotel Rural La Torre del Vilar Santa Eulàlia de Riuprimer

Compartir
Ctra. Vic a Avinyó Santa Eulàlia de Riuprimer
Contactar informacio@latorredelvilar.com

Reserva online

La Torre del Vilar és un petit hotel rural de tan sols 7 habitacions, 5 suites, totes elles decorades amb antiguitats del segle XIX, però amb totes les comoditats del segle XXI.

Practiquem un turisme tranquil, sense presses, en contacte amb la natura i basat en una manera tradicional de fer les coses. Intentem cada dia oferir als nostres clients una cuina tradicional amb un toc  d'inspiració però sempre basada en les receptes de l'àvia i amb productes d'estricta qualitat.

L'esmorzar és molt complet amb productes artesans. També disposem al costat de la piscina en un local tancat una banyera nòrdica (jacuzzi) amb aigua calenta per a moments de relaxació. S'escalfa de forma ecològica amb una estufa de llenya. Aconsellem barrejar la dutxa freda amb la banyera molt calenta. La piscina, els jardins, excursions a peu o amb bicicleta són algunes de les activitats que es poden realitzar. Altres visites interessants poden ser a Vic amb el seu mercat, la catedral, el temple romà o els estrets carrers del centre històric.

Una excursió al Pantà de Sau, Ripoll, Rupit i Pruit, L'Estany, Moià o el Montseny. O senzillament llegir i deixar volar la imaginació.

Habitacions

A La Torre del Vilar disposem de 7 habitacions, totes elles molt àmplies i perfectament condicionades, amb bany, calefacció, aire condicionat, televisió LCD, terrassa, etc. Una a la planta baixa, la dels avis, perquè s'hi pugui accedir amb cadira de rodes i totalment adaptada.

Suite del Bisbe

Al segle XIX i principis del XX , la presència de l'església a les cases de gent adinerada era habitual. En el cas de la Torre del Vilar era molt més evident, pel fet de tenir una capella consagrada al seu interior. El Bisbe era tractat, amb molta consideració per part de la família i són llegendaris els seus refinats gustos gastronòmics. Aquesta habitació era utilitzada pel Bisbe de la diòcesi en les visites a la casa.

Suite les Minyones

Eren molt importants en el funcionament de la casa, el nombre de criades donava una idea de com era important la família i les seves possibilitats econòmiques. I al contrari d'altres empleats, vivien i dormien a casa principal. L'habitació que els estava destinada depenia de la quantitat de criades que componien el servei, però sempre molt a prop de les altres estances principals de la casa. Es diu que el propietari visitava aquesta habitació sovint, però no s'ha pogut comprovar.

Suite dels Amos

A les famílies tradicionals catalanes, la figura del patriarca era molt important, ja que era qui decidia, tots els aspectes importants de la família i controlava totes les activitats de la casa, per petites que fossin. Les seves decisions eren respectades i obeïdes per tothom. La seva habitació sempre era la millor orientada de la casa.

Suite del Hereu

Totes les famílies catalanes desitjaven amb totes les seves forces, que naixés un home, és a dir, l'Hereu, l'hereu, el primer fill era la figura predestinada a perpetuar les propietats i les activitats de la família. Heretava totes les terres i la casa pairal, era així per no haver de repartir els camps de cultiu entre els fills fent-los cada cop més petits i improductius. Quan es casava ocupava amb la seva dona, una habitació a la dreta dels seus pares a la casa principal.

Suite la Pubilla

La filla gran era la destinatària del dot principal – dotació econòmica , bestiar i utensilis per a la casa- , la família estava disposada a oferir-la en matrimoni a un bon pretendent, per casar-la tan bé com sigui possible, això sí, era imprescindible que arribés verge a la nit de casaments. La seva habitació era la més vigilada, per evitar que la fogositat de la joventut, fes malbé el complicat entramat d'aliances entre les famílies més importants de la comarca.

Suite del Hereuet

El fill o filla gran de l'hereu (hereu), era el destinatari de totes les atencions de les dones de la casa, i sobretot de les criades, una d'elles, la mestressa, era l'encarregada d'atendre totes les necessitats. La seva habitació era de les petites de la casa, però sempre ben orientada i ben ventilada.

Suite dels Avis

A les cases de l'època de la Torre del Vilar, es trobaven vivint a la mateixa casa fins a quatre generacions. Els Avis eren molt respectats per la seva experiència i tractats amb una gran consideració. Tenien sempre la seva habitació a la planta baixa, molt propera a la capella ia la cuina, per facilitar-los els desplaçaments més habituals.

Restaurant

Al restaurant de La Torre del Vilar, us donem la benvinguda amb un refrescant còctel de cava seguit d´una cuina amb productes de proximitat i receptes tradicionals de la nostra àvia tant carns com peixos i un entorn relaxant amb espelmes i música ambient.

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: PCC-000542

Agenda

Intrús. Jazz pel forat del pany

08/10/2023 ...

Llegir més...

Jornades Europees del Patrimoni a Tona

15/10/2023

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!