Formatgeria Artesanal Tiraval Bagà

Compartir
Carrer Galceran de Pinós, 11 (Terradelles) Bagà
Trucar 699 07 31 12
Contactar carles@formatgeriatiraval.cat

Elaborats sempre amb la millor llet, per això treballem amb ramats de proximitat i així garantim proveir-nos de llet fresca cada dia i de tota confiança.

Història

L'any 2015, la Formatgeria Tiraval inicia la seva activitat, s'inicia un projecte de vida quan una família de Terrassa clava arrels a Bagà. La passió a la bona cuina, als productes de la terra, a la tradició, a la muntanya... i al formatge, ens conduïren a començar, primer per afició, després per devoció, aquesta feina de pura artesania on la perseverança i la il·lusió en són els principals ingredients.
Durant aquest temps, i no deixarem de fer-ho mai, s'ha hagut d'aprendre l'ofici de formatger. Sempre en constant aprenentatge sobre el temps, el territori, el bestiar, factors sempre canviants, però potser això és el que fa d'aquest ofici sigui apassionant, ja que cada formatge n'és un nou repte per seguir millorant dia a dia.
L'objectiu de la Formatgeria Tiraval és crear formatges de la millor qualitat, elaborats sempre amb la millor llet, per això treballem amb ramats de proximitat i així garantim proveir-nos de llet fresca cada dia i de tota confiança.

Elaboració

  • La maduració de la llet es fa al bany maria per tal de respectar el màxim la seva estructura i conservar-ne totes les seves propietats.
  • Aproximadament un 85% de la llet és aigua, que és la part que s'ha d'extreure en forma de xerigot.
  • Un cop separada la quallada del xerigot toca emmotllar per donar forma als formatges.
  • Finalment, els preparem per entrar a la cambra de maduració, on el temps i la cura dels formatges conduiran a un producte exquisit, sa i natural.

Agenda

Festival Itinera a Sant Julià de Cerdanyola

20/07/2024

Llegir més...

Caminada de Sant Julià de Cerdanyola

28/07/2024

Llegir més...

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!