Associació del Via Crucis Vivent Sant Hilari Sacalm

Compartir
Plaça Doctor Robert, s/n - Edif. Can Rovira Sant Hilari Sacalm
Trucar 972 86 83 93
Contactar info@viacrucisvivent.cat
Veure vídeo

Des de fa més de tres segles, Sant Hilari Sacalm celebra el seu viacrucis vivent, conservant la tradició processional transmetent-la de pares a fills, i s'ha convertit en una manifestació popular tant important que fins i tot ultrapassa la seva geografia.

La processó del Via Crucis Vivent del Divendres Sant té una història documentada d'uns 270 anys, però abans de 1731 ja es celebraven processons en les quals es representaven personatges de l'Evangeli com Maria Magdalena, Maria de Betània o Maria la "pecadora".

Una de les figures més representatives i populars del Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm, junt amb els Passos o Misteris són els armats. El seu treball és un dels més espectaculars i més durs de la representació de cada nit del Divendres Sant, segueixen durant les 3 hores el ritme dels tambors marcant el pas i conduint-se pels diferents carrers de la vila, amb el so de les llances quan les fan petar contra el terra.

Una de les escenes més emotives, on s'apleguen milers de persones, és la que dóna renom al Via Crucis Vivent, el Calvari, situat als afores de la població, on la magnifica interpretació dels soldats romans juntament amb una excel·lent il·luminació i subratllat amb l'acústica de la música, captiva propis i estranys.

L'any 2010, l'associació del Via Crucis Vivent de Sant Hilari Sacalm va ser guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya per la cura de la preservació i enriquiment d'una manifestació religiosa que se celebra a Sant Hilari Sacalm des de fa més de dos segles. En reconeixement a la sostinguda dedicació que suposa aquesta tasca, la seva transmissió a les joves generacions i la valuosa aportació que la tradició hilarienca representa per al patrimoni de la nostra cultura popular i tradicional. Igualment, el mateix any, el Govern de la Generalitat de Catalunya acorda reclassificar la nostra associaió com a element festiu patrimonial d'interès nacional.

Destaquem...

Sorteig: una nit a l'Hostal Sant Bernat d'Olot

Llegir més...

Sorteig: 6 entrades dobles per visitar La Fageda

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!