Vies verdes accessibles per a tothom

Compartir
Vies verdes accessibles per a tothom

 Les vies verdes permeten gaudir de la natura i el turisme de manera còmoda i atractiva i actualment ja estan adaptades a l'accés per a tothom.

La majoria d'aquests itineraris tenen el seu origen al segle XIX, quan es va crear una xarxa ferroviària amb l'objectiu de comunicar els diferents pobles de les comarques gironines i de la Costa Brava.

Avui en dia, aquestes antigues infraestructures ferroviàries s'han convertit en rutes cicloturistes i senderistes reconegudes, i algunes d'elles garanteixen l'accessibilitat de qualsevol usuari, facilitant el seu ús a persones amb cadira de rodes o també a persones cegues o amb baixa visió. En total són 120 km de rutes accessibles que ens regalen magnífics paisatges i indrets.

Aquestes vies de comunicació autònoma han estat desenvolupades respectant el medi ambient i complint amb les condicions d'amplada, pendents i qualitat superficial adequades per tal de garantir una correcta convivència, seguretat i accessibilitat a tots els usuaris, sigui quina sigui la seva capacitat física.

Una altra prova d'aquesta condició és l'adaptació de diversos trams de vies verdes per a persones amb discapacitats visuals. En aquests trams s'hi ha instal·lat un sòcol-guia per seguir la ruta amb el bastó, i senyalització vertical amb informació en sistema braille. A més, s'ha desenvolupat una aplicació accessible amb informació molt completa sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l'entorn. L'aplicació mòbil té el nom de “Vies GI accessibles” i es pot descarregar gratuïtament en quatre idiomes.

A més, pots disposar de bicicletes adaptades, incloses les del tipus handbike, per pedalar amb les mans, i tres models aptes per a persones amb paràlisi cerebral o discapacitat equiparable.

Que gaudeixis de l'experiència!

Destaquem...

Sorteig: Fundació Mona

Llegir més...

Agenda

Campionat Internacional de Fitness a Santa Susanna

13/05/2021 - 17/05/2021

Llegir més...

Dia Internacional dels Museus a l'Espai Transmissor Túmul de…

18/05/2021 ...

Llegir més...

Dia Internacional dels Museus a Balaguer

15/05/2021 - 18/05/2021

Llegir més...

Inauguració del mercat setmanal a La Torre de Claramunt

22/05/2021

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!