Rutes accessibles per descobrir Catalunya

Compartir
Rutes accessibles per descobrir Catalunya

Poder-se endinsar dins la cultura o la natura sense barreres és des de fa uns anys una realitat, gràcies al creixement de rutes i experiències accessibles.

Les rutes culturals, naturals i de patrimoni per a tothom tenen com a objectiu apostar per una societat inclusiva i fer un pas endavant a la gestió pública d'inserció social a través de la cultura i el patrimoni històric, tenint en compte els drets humans d'aquelles persones amb necessitats específiques.

Diversos parcs naturals i municipis compten amb itineraris senyalitzats adaptats per a persones amb mobilitat reduida o discapacitats visuals o sonores.

Tots aquests recorreguts acosten diverses possibilitats i recursos com audioguies, passarel·les preparades, amb pendents màxims limitats i amb places de pàrquing adaptades per a facilitar-hi l'accés, entre altres, amb l'objectiu que tots els visitants s'hi puguin moure amb total llibertat.

Totes aquestes instal·lacions queden ben integrades amb el medi per tal que el visitant gaudeixi dels variats paisatges i la diversitat de flora i fauna de la zona. Són rutes que els visitants poden fer pel seu compte, sense necessitat de guia, afavorint l'autonomia de les persones que volen fer la ruta. 

Catalunya compta amb experiències accessibles per a tothom. Muntanya, platja o ciutat, tu esculls. A l'entorn que prefereixis hi tens propostes adaptades per a tothom.

Ruta de les Fonts i Verlets a Sant Joan les Fonts (accessible)

La ruta és circular i es pot començar al costat de la Font de Rompuda, on es pot trobar una zona d'aparcaments i un cartell on es detalla tota la…

Llegir més...

Sitges, una vila accessible

1. Casa Bonaventura Blai. Carrer Illa de Cuba, 37 El Sr. Facundo Bacardí, fundador de l'imperi Bacardí, va néixer a Sitges i va ser un dels…

Llegir més...

Ruta d'en Garrell d'Argelaguer

La ruta comença sortint de l'Ajuntament d'Argelaguer on trobarem el pal G125, seguim en direcció fins a Tortellà fins que arribem al Morató.…

Llegir més...

Rutes accessibles per Olot

Circuit 4: Ruta vora el riu Aquest itinerari s'inicia al CAP Garrotxa, al Passeig de Barcelona d'Olot. Els punts d'interés que trobem al llarg de l'itinerari…

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: entrades al Museu de la Colònia Vidal

Llegir més...

Sorteig: Ruta en Segway a Indòmit Centre d'Aventura

Llegir més...

Benvinguts de nou al congost de Mont-Rebei

Llegir més...

Agenda

Gran Fondo La Falla a La Vall de Boí

25/09/2021

Llegir més...

Setembre d'esport al Ripollès

25/09/2021 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!