Observa el fenomen de les llàgrimes de Sant Llorenç 2023

Des de finals de juliol a finals d'agost, a qualsevol punt del planeta es pot observar una pluja d'estels excepcional. És el fenomen dels Perseids, la pols il·luminada del cometa Swift-Tuttle, que també es coneixen popularment com les llàgrimes de Sant Llorenç.
Com el seu nom indica, les Perseides tenen el seu radiant a la constel·lació de Perseu. Per tant, la millor manera de veure-les és fixant-nos en un punt allunyat d'aquesta constel·lació.
Des d'on pots veure les llàgrimes de Sant Llorenç?
El més important és situar-te en un indret amb poca contaminació lumínica. És a dir, allunyar-te dels nuclis urbans. Els Pirineus són una de les millors opcions, però també és possible observar-les des de nuclis urbans. En el cas de Barcelona, per exemple, el millor lloc des d'on veure els Perseids és Collserola. Cal trobar un lloc elevat i mirar en direcció nord-est.
Altres observatoris són per exemple l'Observatori Astronòmic de Castelltallat, a Sant Mateu de Bages; l'Observatori de Pujalt a l'Alta Segarra; l'Observatori Astronòmic d'Albanyà a l'Alt Empordà; el Montsec; l'abadia de Montserrat; la Mola o el Montcau; el mirador de Sant Patllari (Porquetes); i el santuari dels Àngels, a Girona. També són opcions el Santuari de Santa Maria del Foix, el castell de Burriac, els voltants de l'Observatori Astronòmic del Garraf, l'Observatori Astronòmic del Montsec, l'ermita de la Salut (Papiol), des de Font-Rubí, Aiguaviva i els voltants del Castell de Mediona.
Si vas a veure les Perseides lluny de casa, no t'oblidis d'agafar alguna gandula o estoreta per poder gaudir de les estrelles amb comoditat, menjar i beure i roba d'abric. Si hi ha més gent a la zona que has triat, sigues respectuós i no facis servir llums brillants.
Aixeca la vista cap al cel i gaudeix de les llàgrimes de Sant Llorenç durant les nits d'estiu!
Als peus del Cavall Bernat de Montserrat
Podria semblar que la part menys coneguda i sovint més feréstega de Montserrat és la zona més occidental, entre Can Maçana i…
Cim de Sant Alís a la Serra del Montsec
Sant Alís (1675,4 m) és el cim més alt del Montsec d'Ares (el tram del Montsec comprès entre Mont-rebei i Terradets) i el segon cim…
Montcau i la Mola des del coll d'Estenalles
Poques rutes hi ha més clàssiques que aquest itinerari pels cims del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac. La Mola és un dels…
Ruta observatoris astronòmics de Catalunya
Mirar el cel mai no ha estat avorrit, no hi ha ni un sol dia que trobem els núvols en la mateixa posició, observem amb claredat totes les estrelles…
Destacats
Observatori de Pujalt
PujaltL'Observatori de Pujalt és més que un observatori meteorològic, és també un…
Centre Astronòmic del Pedraforca
SaldesAl Centre Astronòmic del Pedraforca tindràs tot l'univers... a tocar de mans!…
Propostes
Per setmana santa... Teatre! Tot el que passarà a partir d'ara…
Teatre Lliure de Gràcia (Barcelona)