Gaudeix de l'Oktoberfest a Catalunya 2024!

Compartir
Gaudeix de l'Oktoberfest a Catalunya 2024!

L'Oktoberfest és una de les festes més conegudes i celebrades d'arreu del món, i encara que té el seu origen a Alemanya, cada vegada són més els països que s'uneixen a la celebració.

Quin és l'origen de l'Oktoberfest?

Tot i que l'Oktroberfest és una de les celebracions més conegudes arreu del món, molta gent no està molt familiaritzada amb el seu origen.

Moltes persones la reconeixen més per ser una gran festa dedicada a la cervesa que no pas pel seu autèntic patrimoni. Les grans carpes de cervesa que actualment són reconegudes arreu del món, no formaven part de l'Oktoberfest, ja que, van entrar en joc només fa 100 anys.

Doncs quin és l'origen real de l'Oktoberfest? La celebració prové d'orígens reials, i es remunta al Casament Reial celebrat el 1810, entre el príncep i futur rei de Baviera, Ludwig I, i la princesa Teresa de Saxònia. La celebració va durar 5 dies, i es van convidar tots els ciutadans de Munic, tanta va ser la gent que va assistir que es va traslladar als jardins, on actualment se celebra l'Oktoberfest. Tot i que aquest es considera l'origen, amb el temps s'ha anat canviant d'opinió, ja que les explicacions populars i els fets no coincidien perfectament, provocant així que l'origen real sigui un misteri.

Quan se celebra l'Oktoberfest a Catalunya aquest 2024?

Cada any, s'inaugura la celebració del festival, quan l'alcalde de Munic obre el primer barril de cervesa, amb l'expressió bavaresa "O'zapft is!", que significa "El barril és obert", indicant així que la festa ja pot començar!

Tot i anomenar-se Oktoberfest (festa d'octubre), la celebració es duu a terme aproximadament els últims dies de setembre i els primers dies d'octubre.

L'Oktoberfest se celebra del 21 de setembre al 6 d'octubre de 2024, tot i que alguns municipis allarguen les seves celebracions durant tot el més d'octubre.

Oktoberfest a Catalunya

A Catalunya, també se celebra l'Oktoberfest, al més pur estil alemany. Música, cultura, oci i poder gaudir de la bona cervesa és un pla perfecte per acomiadar l'estiu. Sens dubte, un dels esdeveniments més divertits dels mesos de setembre i octubre. Els més destacables són l'Oktoberfest de Barcelona, el de Calella o el de Calafell.

Per tots els apassionats de la cervesa, és un moment per compartir. Descobreix totes les propostes que tenim a continuació!

Esdeveniments relacionats

Oktoberfest de Calella

Calella

Oktoberfest Solsona

Solsona

Destaquem...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Arriba un any més la Serenalla Market a la Massana!

Llegir més...

Agenda

Revetlla de Sant Joan a Montblanc

23/06/2024 - 24/06/2024

Llegir més...

Festa de Sant Joan a Torredembarra

21/06/2024 - 24/06/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!