DO Conca de Barberà

Compartir
DO Conca de Barberà

Geografia i clima s'alien a la Conca de Barberà per dotar-la d'òptimes condicions per al conreu de la vinya. L'Abadia de Poblet i l'Orde dels Templers constitueixen les arrels històriques d'aquesta zona de tradició vinícola.

La Denominació d'Origen Conca de Barberà està situada al nord de la província de Tarragona. La plana vertebrada pels rius Francolí i Anguera està protegida per les muntanyes que l'envolten, especialment la serra de Prades. L'altitud mitjana és de 500 m i el sòl és bàsicament calcari. La DO compta actualment amb 3.800 ha de vinya i una producció mitjana de 150.000 hl de vi.

La Conca de Barberà és una zona de gran tradició vinícola, gràcies al seu microclima mediterrani. Els vins que s'hi elaboren es caracteritzen sobretot per la frescor del seu sabor, la lleugeresa i l'aroma expressiva.

Els rosats elaborats amb la varietat autòctona Trepat doten de personalitat singular aquesta zona. Els blancs es fan sobretot amb raïm chardonnay, i gaudeixen de molt reconeixement. Per als negres, finalment, s'empra raïm de les varietats garnatxa negra, ull de llebre i trepat; el resultat són uns vins força suaus.

Els cellers modernistes, coneguts com les catedrals del vi, conformen el patrimoni cultural d'aquesta DO. A la comarca existeixen sis importants cellers modernistes que es poden visitar. Dos són obra de Pere Domènech i Roura: el celler cooperatiu de l'Espluga de Francolí (de 1912) i el celler cooperatiu de Sarral (1914). Els altres quatre són obra de Cèsar Martinell, i es localitzen a Barberà, Rocafort de Queralt, Montblanc i Pira.

Destacats

Museu Fassina Balanyà

L'Espluga de Francolí

Llegir més...

Esdeveniments relacionats

Riubombori a l'Espluga de Francolí

L'Espluga de Francolí

Destaquem...

Nova Obertura: Camins del Priorat, estada al cor del Priorat

Llegir més...

Arriba un any més la Serenalla Market a la Massana!

Llegir més...

Agenda

Toc d'Estiu a Navàs

23/06/2024 - 25/06/2024 ...

Llegir més...

Revetlla de Sant Joan a Castelló d'Empúries

21/06/2024 - 25/06/2024

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!