DO Alella

Compartir
DO Alella

Entre la tradició i la urbanitat, a Alella les vinyes es deixen bressolar per la brisa marina, mentre esgarrapen terreny i endinsen les seves arrels en uns sòls que permeten un bon drenatge i retenen la radiació solar.

La DO Alella és la denominació que menor extensió ocupa de totes les comarques vitivinícoles de la geografia espanyola. La pressió urbanística ha reduït la seva superfície a una tercera part del que va arribar a ser el 1956, any de la seva aprovació. Actualment la denominació acull a 18 municipis de la província de Barcelona.

Un clima plenament mediterrani a la part que voreja la platja conviu amb un microclima més continental a la banda interior. Aquesta petita zona ha proveït històricament de vi el mercat de Barcelona.

La DO Alella és reconeguda per la qualitat dels vins blancs, tant mono varietals com resultants de cupatges. Se'n fan de secs i de blancs, també dolços i generosos.

La varietat principal utilitzada per l'elaboració dels vins és la pansa blanca, encara que també és utilitzada la garnatxa blanca. També s'hi fan vins rosats aromàtics, amb garnatxa, merlot i pansa rosada i, en menys quantitat, negres afruitats i suaus elaborats majoritàriament amb garnatxa negra i merlot.

La superfície de vinyes és de 227ha, hi ha uns 50 viticultors i 9 cellers embotelladors i la producció mitjana anual és d'uns 4.000 hl.

Destaquem...

Els 10 imprescindibles de les Muntanyes de la Costa Daurada

Llegir més...

Sorteig: estada en un Bungalou Iglú per a dues persones al…

Llegir més...

Femturisme en femení

Llegir més...

fem roses de paper amb femturisme

Llegir més...

Agenda

Mostra de Teatre Amateur de Santa Perpètua de Mogoda

14/03/2021 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!