Dia Mundial de la Tapa

Compartir
 
15/06/2018
 

El dia 15 de juny se celebra el Dia Mundial de la Tapa. Al voltant d'aquest dia s'organitzen multitud de rutes i concursos de tapes.

L'origen de la tapa és incert i hi ha moltes llegendes al respecte. Hi ha qui diu que l'invent es remunta al segle XIII, quan el rei Alfons X el Savi es va veure obligat, per prescripció mèdica, a prendre glops de vi per combatre una malaltia. Per evitar els efectes de l'alcohol, prenia petits mossos entre hores i, després de l'experiència, va ordenar que les fondes servissin petites racions de menjar que "tapessin" els esmentats efectes en els comensals.

Una altra història ens explica que que al segle XVI es va començar a usar el terme tapa com la castellanització del francès étape, que feia referència a l'aprovisionament de soldats en una marxa. Altres el vinculen a la necessitat dels llauradors del segle XIX de menjar alguna cosa a mig matí, abans del menjar.

La història més popular és la que afirma que el seu origen se situa en les tavernes que servien el vi tapat amb pa o embotit, bé per evitar que la beguda perdés el seu aroma, o perquè no caiguessin insectes en el vas.

Sigui quin sigui el seu origen us animem a gaudir de les típiques i no tan típiques tapes en els bars i restaurants de Catalunya.

Destaquem...

Barraques de pedra seca a l'Anoia

Llegir més...

Sorteig: entrades a Marineland

Llegir més...

Guanya dues entrades a Aqualeón Water Park Costa Daurada

Llegir més...

El juny, mes de festivals a la Costa Brava

Llegir més...

Agenda

Revetlla de Sant Joan a Guissona

23/06/2018

Llegir més...

Festa de l'Esport a Tona

22/06/2018 - 23/06/2018 ...

Llegir més...

Flama del Canigó a Sant Feliu Sasserra

23/06/2018

Llegir més...

Catifa de flors i rebuda de la Flama del Canigó

23/06/2018

Llegir més...

Ofertes

i si fos al priorat?

Llegir més...

1848.00 € 1360.00 €

Last Minute, Cases Juliol i Agost

Llegir més...

Oferta Mes de Junio

Llegir més...

138.00 €

Visita al celler amb degustació i tast de vins

Llegir més...

25.00 € 15.00 €