Consells per descobrir el Camí de Sant Jaume amb bicicleta

Compartir
Consells per descobrir el Camí de Sant Jaume amb bicicleta

El Camí de Sant Jaume és una destinació que atrau molts aventurers any rere any, a causa del desafiament que implica, la història que amaga i la bellesa de l'entorn. Però hi ha més d'una manera de viure aquesta experiència i n'hi ha una que ha guanyat adeptes i és la de fer-ho amb bicicleta.

La bici li dóna una dimensió diferent del recorregut i és una alternativa molt més exigent a nivell físic que fer-ho a peu. Pel repte que suposa, s'ha posicionat com una de les rutes de cicloturisme més populars entre els ciclistes europeus i de tot el món.

En aquest article, parlarem sobre quin itinerari del Camí de Sant Jaume és l'adequat per fer en bicicleta, quina època de l'any és la millor per emprendre aquest desafiament i donarem alguns tipus per escollir l'equipament necessari per gaudir al màxim d'aquesta experiència.

 

Triar la millor ruta per recórrer el Camí de Sant Jaume en bici

Són diverses les possibilitats que ofereix el camí, ja que compta amb diverses rutes ciclables. Entre les més populars hi ha la del Camí Francès, pel fet que inclou pendents repetadores com les de la Creu de Fierro (Lleó) o la d'O Cebreiro (Galícia), per la seva bona senyalització i per comptar amb molts serveis durant el recorregut.

Una altra de les opcions a considerar per recórrer el Camí de Sant Jaume amb bicicleta és la Ruta del Nord, que destaca per la bellesa del seu entorn, però que és més exigent i combina trams de muntanya amb carretera. D'altra banda, amb menys dificultat, hi ha el Camí Portuguès i la Via de la Plata, amb molt poc desnivell i senders ferms.

L'època ideal per descobrir el Camí de Sant Jaume amb bicicleta

  • Al maig o setembre: ja que són mesos en què tindrem temperatures més suaus i on les probabilitats de pluja són més baixes.
  • Entre juliol i agost: és l'escollida per molts, ja que tradicionalment tenim vacances en aquestes dates. Tot i això, en ple estiu farà més calor i una major concentració de pelegrins, per la qual cosa es recomana extremar les precaucions en circular i reservar amb antelació els allotjaments.
  • A l'abril oa l'octubre: en aquests mesos les temperatures són agradables, però és més freqüent la pluja i fins i tot pot sorprendre'ns alguna nevada a cotes altes.
  • Entre novembre i març: una temporada només apta per a ciclistes experimentats, a causa del fang, la pluja i la neu.

 

Equipament adequat per fer el Camí de Sant Jaume amb bici

Una de les coses que condicionarà l'experiència és l'elecció de la bici, la millor opció per a la ruta és una bicicleta de muntanya per la seva adaptabilitat al terreny. A més, tenint en compte que és probable que portem alforges o bikepacking per a l'equipatge, la millor elecció seria una bici rígida, amb sistema de suspensió davantera.

Addicional a l'equip, la principal recomanació és que portem la menor quantitat d'equipatge possible, només amb allò imprescindible, ja que el pes dificultarà superar els desnivells del recorregut i en el camí hi ha botigues i comerços.

En conclusió, recórrer el Camí de Sant Jaume amb bicicleta és una experiència diferent que la de fer-ho a peu, més intensa però també desafiadora. Abans d'emprendre aquest desafiament, convé tenir en compte aquests consells i preparar-vos bé per gaudir d'aquesta bonica travessia.

Experiències

20€ descompte especial de juny a Escape Room Aventurico

Escape Room Aventurico (Barcelona)

Llegir més...

Barranc Gorgues del Núria Inferior amb Pyrenees Extrem

Pyrenees Extrem (El Prat de Llobregat)

Llegir més...

Agenda

Revetlla de Sant Joan a Montblanc

23/06/2024 - 24/06/2024

Llegir més...

Festa de Sant Joan a Torredembarra

21/06/2024 - 24/06/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!