Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora Teià

Compartir
Carrer d'Ernest Lluch, 40 Teià
Trucar 615 61 98 94
Contactar info@vallmora.cat

El Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora (CEAV d'ara endavant) és un equipament cultural situat a Teià gestionat per la Mancomunitat de Serveis d'Alella, El Masnou i Teià a través d'una concessió administrativa. El complex engloba un jaciment arqueològic d'època romana i un edifici adjacent que compta amb un espai per a la recepció de visitants, un petit centre d'interpretació amb projecció audiovisual i una sala polivalent per realitzar tota mena d'activitats i tallers per a grups.

El Celler Romà

Descobert per Lluís Galera el 1966, el jaciment arqueològic va ser obert al públic el 2009 amb el finançament del FEDER, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, i el patrocini d'Acesa Abertis, Caixa Laietana i Alella Vinícola.

El Celler Romà de Vallmora va ser un centre de producció vitivinícola de la Laietània romana amb activitat documentada entre els segles I aC i V dC.

Vint-i-dos segles després, l'equipament permet entendre com era el conreu, la producció i la comercialització del vi laietà a l'època romana. El jaciment inclou una vinya testimonial i una vinya experimental, i conté les dues úniques reconstruccions del país de premses de vi tal com eren fa 2000 anys.

Visites guiades i altres activitats

Tots els dissabtes, diumenges i festius es fa una visita guiada al Celler Romà a les 11 h. La visita guiada té una duració aproximada de 1.30 h., i finalitza amb una copa de vi DO Alella i mosto pels més petits. Es recomana reservar.

A més, el CEAV s'identifica com un punt de intersecció entre els diferents cellers DO Alella ja que és un punt de venda de vins de diferents cellers del territori. Arran d'això, nombroses activitats enoturístiques es poden realitzar: tasts de vins amb sommelier, maridatges, etc.

També tenim una varietat d'activitats disponibles per els més petits. El taller de pintura de mosaics i una gimcana són exemples de les diferents activitats que tenim disponibles per escoles i instituts que volen fer una excursió pel matí molt educativa i a l'aire lliure.

Lloguer d'espais

Per últim, tant el jaciment com els diferents espais que comprén el CEAV es poden lloguer per esdeveniments privats.

Per a reservar o per a qualsevol altre informació, contactar per correu o per Whatsapp.

Agenda

Tasta el Masnou, degustació de productes de proximitat amb…

02/03/2024

Llegir més...

La Passió de Vilassar de Mar, Crist ha mort per nosaltres

29/03/2024

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: L'Aquàrium de Barcelona

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!