aXalar activitats rurals Barberà de la Conca

Compartir
C/Major, 17. Barberà de la Conca

Reserva online

aXalar és un projecte empresarial dissenyat per donar suport a la nostra comunitat rural, el poble de Barberà de la Conca, a partir del nostre coneixement de la zona i d'experiència que tenim com a amfitrions i organitzant sortides i activitats diverses.

El nom aXalar és un homenatge al verb ‘xalar', que el diccionari defineix com ‘esbargir-se alegrement'. No és una expressió gaire comuna en parlars de la Catalunya central, però aquí, a la Conca, forma part del vocabulari habitual i, a més, és una de les estrelles del dialecte xipella, ben singular d'aquestes terres que tant estimem.

​aXalar està inscrita al Registre de Turisme de Catalunya amb el número 9015-141508/2019.

La nostra filosofia

El nostre somni, des de sempre, ha estat poder retornar part de tot el que ens ha donat la nostra comunitat. El pilar econòmic d'aquesta zona han estat, tradicionalment, les pràctiques agrícoles mil·lenàries que encapsulen tot el que significa ser mediterrani; unes pràctiques que han configurat la història, la cultura i els paisatges.

A partir de la nostra experiència i dels coneixements que tenim de les tradicions i la cultura d'aquesta comunitat, us oferim estades que no són per veure un univers paral·lel (turístic), sinó que hem dissenyat expressament per garantir-vos que viureu una experiència íntima i real de la vida de la Catalunya rural.

aXalar encara és un projecte molt nou. Tot i així, respectarem, sempre que sigui possible, els principis del turisme responsable. És a dir, minimitzarem els impactes negatius econòmics, ambientals i socials del projecte, i en maximitzarem els positius. Per exemple, farem servir productes locals, contractarem veïns de la zona, reduirem i reciclarem els residus, prioritzarem tant com podrem les activitats al poble i als voltants, etc.). Pensem portar aquests principis més enllà, sempre que detectem o concebem noves oportunitats d'aplicar-los i alhora millorar la qualitat de vida de la comunitat.

Activitats

D'acord amb les tradicions i la cultura de la comunitat, els nostres eixos són les caminades i les activitats relacionades amb els mons del vi i de l'art, concretats en programes fixos i personalitzats. Quant a les activitats personalitzades per a grups grans i reduïts, hi ha dues grans opcions:

  • Activitat monogràfica o combinada: senderisme, vi, art, arquitectura o cultura. En trobareu idees a les activitats programades.

  • Escapada de cap de setmana, vacances o una ocasió especial. La podeu idear vosaltres mateixos; o nosaltres, a partir de les vostres idees. Si voleu, també us podeu encarregar d'organitzar-la.

Destaquem...

Sorteig: Dues entrades dobles per la Passió d'Esparreguera

Llegir més...

Sorteig: dues entrades dobles per la Passió d'Olesa de Montserrat

Llegir més...

Agenda

Setmana Medieval a Montblanc

17/04/2020 - 26/04/2020

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!