Anoia Turisme Argençola, Bellprat, Cabrera…

Compartir

L'Anoia és una de les 41 comarques en què es divideix Catalunya. Està formada per 33 municipis. Situada a l'interior de Catalunya, i integrada per territoris de característiques molt diferents que s'han agrupat per formar una mena de trencaclosques ple de contrastos.

Visitar-la vol dir

Descobrir un patrimoni industrial i museístic ric i variat del qual destaquen el Museu Cal Granotes d'Igualada, una antiga adoberia; el Museu Molí Paperer de Capellades, una antiga fàbrica de paper, i el Museu dels Traginers, important col·lecció de carruatges i elements relacionats amb aquest ofici.

Entendre l'hàbitat i les condicions de vida dels inicis de la humanitat a l'Abric Romaní de Capellades (jaciment arqueològic del Paleontolític mitjà) i descobrir el graó perdut de l'evolució de la humanitat amb el “Pierolapithecus catalanicus”, conegut popularment com el Pau, als Hostalets.

Contemplar el rosari de castells, torres de vigilància i esglésies que marcaven els límits de la Marca Hispànica: la Pobla de Claramunt, la Tossa de Montbui, Òdena, Rubió, els Prats de Rei, Boixadors, Queralt, Miralles i Orpí.

Viure les seves festes i festivals, patrimoni cultural que els seus habitants no volen perdre, com per exemple la Festa del Timbaler o Fira de la Guerra del Francès, al Bruc; la Festa dels Traginers i Negociants de Copons, la Fira de la Transhumància de Pujalt, i la Festa de la Caldera, Fira dels Hostals i els Viatgers de Montmaneu, entre altres. Vol dir també viure el símbol de la seva modernitat: l'European Balloon Festival d'Igualada i Aerosport d'Òdena.

Gaudir de l'oferta de turisme rural.

Gastronomia

Descobrir i tastar l'àmplia oferta de productes alimentaris artesanals, com ara formatges, embotits, oli, vins i caves, llegums, i el popular Cigronet de l'Alta Anoia.

Assaborir l'exquisida i singular oferta gastronòmica del territori.

Oci

Passejar-se per l'atractiva oferta de botigues de fàbrica i ‘outlets' d'Igualada.

El territori

Descobrir la singularitat dels seus paisatges, fent senderisme pels camins o pujant a la BTT o al cavall.

L'Anoia és territori de territoris diferents, mosaic d'una àmplia i variada gamma de colors i matisos que la fan singular i única.

L'Anoia és diversitat. I aquesta és la seva singularitat, aquesta és la seva personalitat i aquest fet, que a priori pot semblar negatiu, és realment el que li proporciona l'interès. L'Anoia és una comarca de pas i d'assentament, és una comarca que al llarg dels segles ha sumat cultures, ha aglutinat diverses maneres de pensar i d'actuar, ha vist passar grans viatgers i senzills comerciants o ramaders, al mig de Catalunya ha senyalat la divisòria entre la Catalunya Vella i la Catalunya Nova, i en l'actualitat busca el seu espai dins d'un país que es projecta vers el futur.

Destaquem...

Indrets desconeguts a la natura per anar amb família

Llegir més...

Femturisme per les Viles Florides de Catalunya

Llegir més...

Agenda

Anoia Folk al Castell de Claramunt

20/07/2019

Llegir més...

Anòlia, Festival de Música a Igualada

13/07/2019 - 20/07/2019

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!