Sant Jordi, el Drac i la Princesa

Sant Jordi, el Drac i la Princesa

La llegenda diu que Sant Jordi va matar el Drac a Montblanc per salvar a la princesa d'una mort segura. Cada any música, foc, llum, color i més de 200 actors en escena donen vida a aquesta eterna lluita entre el bé i el mal. La Llegenda és a l’origen de la Setmana Medieval de Montblanc que es celebra cada any al voltant de la festa de Sant Jordi i compta amb un extens programa d'actes.

A partir del tret de sortida d'aquesta festa i al llarg de les dues setmanes consegüents el municipi de Montblanc es vesteix amb banderes senyorials i els carrers i les places s'engalanen tot recordant-nos una ciutat medieval de primer ordre, la qual està preparada per acollir els diversos actes programats que rememoren els fets quotidians, els actes presidits pels reis i representacions de l'època; alguns dels actes principals són el mercat medieval, la representació de la llegenda de Sant Jordi, el sopar medieval, el concurs de joglars, entre d'altres.

La festa, que es ve celebrant des dels anys 80, s'ha anat allargant fins a durar més o menys una setmana, fet que ens condueix a pensar que la festa ha estat tot un èxit i que gaudeix d'una gran popularitat. Tanta, que fins i tot ha estat declarada festa d'interès turístic a nivell nacional i ha rebut diversos reconeixements. Si voleu saber més sobre aquesta festa, no dubteu en llegir la nostra Ruta medieval per Montblanc per Sant Jordi