Horta de Sant Joan

Compartir
Trucar 977 43 50 05
Província: Tarragona | Comarca: Terra Alta | Habitants: 1.172 | Extensió: 119,0 Km2 | Altitud: 542 m

Horta de Sant Joan, a la comarca de la Terra Alta, és un poble de caràcter medieval situat dalt d'un puig a 542 metres d'altitud, amb una població de 1250 habitants, però que en temporada alta pot triplicar aquesta xifra.

El terme municipal d'Horta de Sant Joan té 11.922 hectàrees, de les quals 9.051 són de terreny muntanyós i n'hi ha 5.443 dins del Parc Natural dels Ports. La resta, 2.871 hectàries, són dedicades al cultiu de la vinya, l'ametlla, l'oliva, el cereal i la fruita dolça, sobretot préssec i cirerer.

La vila limita al nord amb els termes de Caseres i Arenys de Lledó, al sud amb els de Paüls i Alfara de Carles, a l'oest amb els d'Arnes i Lledó i a l'est amb els de Bot i Prat de Comte. Pel terme municipal hi transcorren el riu Algars, que forma a l'oest una línia divisòria amb la província de Terol, el riu Estrets que drena el sector meridional i el riu Canaleta al sector oriental. Tots aquests rius són afluents o subafluents del riu Ebre.

El clima d'Horta és mediterrani d'interior, d'hiverns molt gelats i d'estius de força calor. A l'hivern es pot gaudir de la neu, quan la climatologia ho permet, perquè les seves muntanyes superen els 1.000 metres d'altitud. Les principals activitats econòmiques del poble són l'agricultura, principalment de secà, la ramaderia, les empreses de construcció, la confecció i darrerament els serveis, lligats sobretot al creixement turístic.

El nucli antic d'Horta està declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, en la categoria de Conjunt Històric, per la Generalitat de Catalunya. Malgrat que ja no queden vestigis de l'antic castell d'Orta, citat ja en època sarraïna, encara dóna nom a la part més alta del poble. L'església parroquial data del segle XIII, feta de carreus d'una sola nau amb volta ogival i grans finestrals gòtics. Més tard es va allargar per la part del cor, i al segle XVIII es va construir l'accés per la façana principal. La plaça de l'Església és d'estil renaixentista, construïda al segle XVI en la mateixa època que l'ajuntament i els principals edificis nobles que l'envolten. Als carrers que donen a la plaça també trobem edificis interessants com casa Pessetes, casa Manuel de Joaquin, o la casa del Delme al carrer de la Comanda, que és un palau d'estil lleidatà, amb una galeria a la golfa i una garita a l'extrem. Fora del poble, la torre de Galindo és una torre de defensa d'època medieval molt peculiar. Els carrers estrets i costeruts, juntament amb el Centre Picasso, el Cap de l'Ecomuseu dels Ports, l'antiga presó d'Orta, el Convent de Sant Salvador al peu de la muntanya de Santa Bàrbara i el Parc Natural dels Ports, formen un conjunt realment atractiu que us recomanem visitar.

Què fer

Beniemocions

Benifallet (a 10.1 Km)

Llegir més...

La Passió de Vilalba dels Arcs

Vilalba dels Arcs (a 20 Km)

Llegir més...

Coves de Benifallet

Benifallet (a 16.5 Km)

Llegir més...

Centre d'Estudis de la Batalla de l'Ebre

Gandesa (a 15 Km)

Llegir més...

On menjar

Restaurant Hotel Nou Moderno

Vilalba dels Arcs (a 19.8 Km)

Llegir més...

On dormir

Casa Teto

Bot (a 8.2 Km)

Llegir més...

Ca la Leonor

Bot (a 8.1 Km)

Llegir més...

Apartaments Les Valletes

Arnes (a 6.5 Km)

Llegir més...

Restaurant Hotel Nou Moderno

Vilalba dels Arcs (a 19.8 Km)

Llegir més...

Agenda

Som(Riu) Fest a Aldover

15/06/2024 - 16/06/2024

Llegir més...

Propostes

Parc d'Aventures Beniemocions

Beniemocions (Benifallet) (a 10.1 Km)

Llegir més...

25 €

Bici per la Via Verda amb Beniemocions

Beniemocions (Benifallet) (a 10.1 Km)

Llegir més...

20 €

Previsió del temps

27-05-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 27º
Mínima 13º
28-05-2024
Matí Previsió del temps Matí
Tarda Previsió del temps Tarda
Màxima 27º
Mínima 12º

Destaquem...

Tarragona, camins, platges i espais verds

Llegir més...

Sorteig: Fundació Mona

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!