Castells de Catalunya

Compartir
Castells de Catalunya

Construïts en llocs remots i de difícil accés, durant l’època de la Reconquesta, els castells tenien la funció fonamental de protegir i defendre la població que allí hi vivia.  Moltes d’aquestes construccions han arribat fins als nostres dies i ens mostren les dificultats i conflictes que en ells es van viure.

Hi ha més de sis-cents Castells a Catalunya, aquí te'n presentem alguns per a que puguis gaudir-hi en parella, en familia o amb els amics.

 

Castell dels Comtes de Santa Coloma (s.X)

Una de les construccions més emblemàtiques de la vila de Santa Coloma de Queralt és el castell. Actualment, convertit en centre cultural i social de la societat colomina, guarda per als visitants vestigis importants del seu passat gòtic, renaixentista i barroc.

L’edifici documentat per primera vegada l’any 976, quan el comte Borrell i la seva dona Letgarda, el van vendre al vescomte Guitard de Barcelona. Un edifici situat als límits de la Marca, que tocava per la banda de ponent amb els confins d’Hispània.

 

Castell de Gelida (s.X)

El castell de Gelida s’estén sobre un esperó rocós de la serra d’Ordal, delimitat entre els torrents de Cantillepa i Sant Miquel. La fortalesa, que té el seu origen al segle X en el context de la frontera que separava els territoris d’Al Àndalus i els comtats catalans, està formada per l’edificació del castell i l’església de Sant Pere, també del segle X, antiga parròquia del castell i posteriorment del poble de Gelida.

Les estructures visibles avui són el resultat d’un procés històric al llarg del qual s’han succeït fases d’abandonament i reconstrucció, marcades també per canvis de funcionalitat dels espais.

 

Castell de Montesquiu (s.IX)

El castell de Montesquiu es troba dins el Parc del castell de Montesquiu ubicat al Bisaura, al límit nord d’Osona. Espai de pas entre les muntanyes del Ripollès i la plana de Vic, el Bisaura es dibuixa amb camps de conreus i prats de pastura, amb ermites, masies i  castells. Caminant per aquests paratges, trobem boscos de roure als vessants més assolellats i magnífiques fagedes a les bagues, rieres rocalloses i bonics salts d’aigua amagats. I si pugem en alguns dels nombrosos cims, gaudirem d’unes vistes panoràmiques immillorables.

 

Establiments

Castell dels comtes de Santa Coloma

Santa Coloma de Queralt

Una de les construccions més emblemàtiques de la vila de Santa Coloma…

Llegir més...

Castell de Montesquiu

Montesquiu

El castell de Montesquiu es troba dins el Parc del castell de…

Llegir més...

Castell de Gelida

Gelida

El castell de Gelida constitueix un molt bon exemple del procés històric…

Llegir més...

Troba on dormir

Destaquem...

Concurs de dibuix de pessebres

Llegir més...

Sorteig: 2 lots de samarretes de Carros de Foc

Llegir més...

Misteri al museu, el joc de pistes del Museu Etnogràfic de…

Llegir més...

Per nadal anem als mercats

Llegir més...

Sorteig: cap de setmana Guitart Gold Central Park Aqua Resort

Llegir més...

Sorteig: Until Dawn, el nou room escape de Manresa

Llegir més...

Agenda

Tastos #elcellerdelaquinzena

19/12/2017 ...

Llegir més...

Buscar el Tió de Nadal

01/12/2017 - 22/12/2017

Llegir més...