Per què una caminada de pelegrinatge és diferent d'una caminada

Compartir
Per què una caminada de pelegrinatge és diferent d'una caminada

Les caminades de pelegrinatge i el senderisme són dues activitats a l'aire lliure diferents que sovint es combinen. Si bé tots dos poden semblar similars a primera vista, com caminar una llarga distància per diversió, la intenció darrere de cada experiència els distingeix. Aquest article analitzarà les diferències entre tots dos.

Propòsit i intenció

Les caminades de pelegrinatge sovint es fan amb un propòsit lleugerament diferent, que podria ser espiritual, religiós o simplement una missió de creixement personal. Però el més important és que aquests viatges solen estar vinculats a un significat històric o religiós. Un exemple d'això és el Camí de Sant Jaume a Espanya, que ha estat una ruta de pelegrinatge cristià durant segles. Catedral de Sant Jaume de Compostel·la, on es diu que estan enterrades les restes de l'Apòstol Sant Jaume, és un dels molts llocs que trobareu al llarg d'aquest passeig.

Això és molt diferent del desig de caminar pel nord de Suècia o l'Oest Mitjà dels EUA Pot ser que es tracti més de naturalesa i d'allunyar-se de la ciutat, o simplement d'un esforç d'exercici i perseverança.

Destinacions i Rutes

Les rutes de pelegrinatge sovint són plenes d'història i d'importància espiritual. Les rutes solen estar més a prop de la civilització, perquè la seva intenció no és submergir-se profundament a la natura o la natura. El senderisme sol ser un camí fora del que és comú (encara que no sempre), mentre que l'essència d'una caminada de pelegrí és que mai va ser un camí comú.

Per exemple, el pelegrinatge a la Meca, conegut com a Hajj, és un viatge sagrat per als musulmans, seguint els passos del profeta Mahoma. Com que les rutes de senderisme populars es trien per la seva bellesa escènica o desafiament físic, sovint són més remotes i potencialment més desafiants, ja sigui a través de muntanyes o terrenys difícils. El sender dels Apalatxes als Estats Units i el sender de la Cresta del Pacífic a l'oest dels Estats Units són famosos pel seu terreny impressionant però exigent.

Comunitat i Soledat

Les caminades de pelegrinatge sovint creen un sentit de comunitat entre els participants que comparteixen un propòsit comú. Fins i tot si no té cap propòsit, la caminada de pelegrinatge probablement serà més social i és més probable que coneguis altres caminants. Els pelegrins poden caminar junts, compartir menjars i recolzar-se mútuament al llarg del camí.

Per contra, el senderisme pot ser una activitat solitària o una manera de passar temps amb amics. Tot i això, les rutes solen ser més remotes i, si bé els excursionistes poden gaudir de la companyia dels altres, l'atenció se centra sovint en el desafiament físic o en gaudir de la natura.

Preparació Física i Mental

Generalment el senderisme és més exigent i requereix més preparació. Si prenem com a exemple el Camí de Sant Jaume, hi ha una àmplia gamma de rutes des de fàcils fins a difícils. Però, independentment del que triïs, no estaràs a 100 km de la botiga més propera a cap punt com ho estaries en una caminada pels Estats Units.

Les caminades de peregrinació religiosa poden implicar una major preparació en un context espiritual, però generalment són els excursionistes els qui s'han d'assegurar d'estar en molt bona forma i empacar molt amb seny, possiblement amb un telèfon cel·lular satelital, una farmaciola mèdica i així successivament.

Conclusió

En conclusió, si bé les caminades de pelegrinatge i les caminades poden semblar similars a la superfície, són experiències fonamentalment diferents. És cert que es poden superposar i les seves categoritzacions no són tan importants. Però el que és important és reflexionar sobre el tipus de viatge que estàs buscant. És històric, on coneixerà altres persones que s'aventuren a través de pobles encantadors amb una mica de naturalesa al mig? O vols una sensació de naturalesa interminable que et porti al límit?

Experiències

Ofertes d'última hora al Càmping Joan

Càmping Joan (Cambrils)

Llegir més...

Promoció d'Estiu: 50% de descompte en la primera entrega amb…

Lets Cook (Barcelona)

Llegir més...

19,99 €

Agenda

Toc d'Estiu a Navàs

19/07/2024 - 20/07/2024 ...

Llegir més...

Ruta de la Tapa a les Borges Blanques

19/07/2024 - 20/07/2024 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!