Pasturisme, surt a pasturar!

Compartir
Pasturisme, surt a pasturar!

Si t'agraden els animals, estar en contacte amb la natura, conèixer oficis tradicionals, i si a més a més portes canalla, sortir a pasturar per unes hores un ramat, sigui de xais o de cabretes, de ben segur et farà feliç. Vols conèixer en primera persona l'ofici de pastor? A les comarques de Barcelona hi ha diferents llocs on fer-ho!

Us recomanem una bonica zona a Bagà, lloc de pas del Camí dels Bons Homes. Probablement els càtars, en la seva fugida, devien trobar més d'un pastor pel camí. Aquesta feina, la de pastor, de ben segur ha canviat en alguns aspectes amb el pas dels segles, però la base segueix essent exactament la mateixa que quan els càtars varen passar per aquí i molt abans: acompanyar el bestiar als camps o a les muntanyes per tal d'alimentar-se.

Tant si estàs fent el Camí dels Bons Homes com si no, pots acompanyar el pastor Ricard Garcia a Coma Bella (Coll de Pal) i veure com treballa, no només ell sinó també el gos d'atura, imprescindible per a que no s'esgarriï cap xai del ramat.

Abans de sortir, però, cal carregar les bateries: el mateix Ricard serveix als participants un esmorzar a base de carn de xai i torrades. Ara sí, ja podem endinsar-nos amb el ramat als paratges del Parc Natural Cadí-Moixeró!

No us perdeu aquesta experiència única!

Agenda

Representació de la Llegenda de Sant Jordi

27/04/2018 ...

Llegir més...

La Passió d'Esparreguera

28/04/2018 ...

Llegir més...

Fira d'Intercanvi de Llibres de Pineda de Mar

28/04/2018

Llegir més...

Visita guiada: El Suro, tot un Món

28/04/2018

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!