Descobreix la gastronomia de les muntanyes de la Costa Daurada

Compartir
Descobreix la gastronomia de les muntanyes de la Costa Daurada

La tardor és l'època dels grans productes de qualitat de les muntanyes de la Costa Daurada, per tant és també el moment de màxima esplendor de la gastronomia dels restaurants de la zona. 

Els aromes i sabors de les muntanyes de la Costa Daurada són els d'una cuina tradicional transmesa de generació en generació, amb ingredients reconeguts oficialment per la seva qualitat, com l'oli de la Denominació d'Origen Protegida (DOP) Siurana, la DOP avellanes de Reus, o la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) de les patates de Prades.

No obstant, el seu fort arrelament a la terra, la cuina de les Muntanyes de la Costa Daurada també se serveix del bo i millor dels nous productes i tendències presents actualment als fogons. Tot plegat dona com a resultat plats excel·lents que donen prestigi als establiments de restauració de la zona. Els productes gastronòmics de qualitat també són presents en agrobotigues i altres punts de venda de molts dels municipis de la comarca.

L'avellana de Reus 

dop_avellana_de_reusL'avellana de Reus és un fruit sec de qualitats gastronòmiques i alimentàries excepcionals, ideal per consumir a qualsevol hora del dia, ja sigui crua o torrada. També és un ingredient perfecte per a ser utilitzat en la cuina, en diversitat de plats o per a l'elaboració de salses i postres.

La Denominació d'Origen Protegida (DOP) Avellana de Reus protegeix les varietats negreta, paueteta, gironella, morella i culplana, tradicionalment conreades en una àmplia zona de les comarques tarragonines de l'Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat, el Tarragonès i la Terra Alta.

Les patates de Prades

Conreu tradicional del Baix Camp, la patata de Prades és d'una gran qualitat gràcies al seu cultiu a més de 1.000 metres d'altitud i a les condicions climatològiques de la comarca. Aquesta patata pertany a l'espècie Solanum tuberosum L., de la varietat Kennebec. Té la pell molt llisa, dura i consistent i la carn és blanquinosa i farinosa, amb un sabor dolç i persistent. Un cop cuita té un aroma de castanya.

patataannallortEl tubèrcul és originari del Perú, prop del llac Titicaca i de l'altiplà andí de Bolívia, on encara creix. Certs autors pensen que la planta va arribar a Espanya portada per un monjo andalús, l'any 1535, mentre d'altres creuen que van arribar d'Amèrica arrel del tercer viatge de Cristòfol Colon (1498-1500). 

L'oli D.O Siurana

Diu la veu popular que qui té una gerra d'oli té un tresor. La petita Arbequina és la joia que regala a la Denominació d'Origen de Siurana la seva excel·lència singular. Una varietat d'oliva que aporta suavitat, fluïdesa, complexitat i elegància en la fragància, el detall picant al seu sabor. I que, recollida amb la cura que exigeix el Consell Regulador per a diferenciar als olis verge extra, eleva l'oli amb D.O.P Siurana a la categoria d'elixir daurat!

Altres productes de qualitat

olivesA la zona també tenen anomenada productes tan diversos com els bolets, les carns, els embotits, la caça, les castanyes, la mel, el formatge, el menjar blanc, les orelletes o el vi moscatell, així com especialitats de pastisseria i rebosteria.

Font: Consell Comarcal del Baix Camp

 

 

 

Agenda

Taller de memòria a Riudecols

20/11/2018 ...

Llegir més...

Fòrum gastronòmic de Girona

18/11/2018 - 20/11/2018

Llegir més...

Tastos #elcellerdelaquinzena

15/11/2018 - 20/11/2018

Llegir més...

20 de novembre, Dia Internacional de la Infància

20/11/2018

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!