Concurs de dibuix de pessebres

Compartir
Concurs de dibuix de pessebres

Els Pessebres Vivents de Catalunya engeguen la temporada amb el concurs de dibuix i l'objectiu d'arribar a més de 700 nens d'arreu del territori

L'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya (ACPVC) posa en marxa la 5a edició del Concurs Infantil de Nadal per a nens entre entre 6 i 12 anys. Aquesta iniciativa ha anat incrementant el suport per part d'entitats i de centres escolars i l'any passat va aconseguir que 572 escolars presentessin la proposta d'imatge d'una escena d'un pessebre, l'edició amb més èxit de convocatòria des de l'inici d'aquesta activitat l'any 2013. Els dibuixos originals s'han d'enviar abans del 20 de desembre d'enguany.

El concurs té dues categories i tres premis per a cadascuna d'elles. El concurs está organitzat per l'ACPVC, entitat que engloba 42 associacions de pessebres vivents de Catalunya, que s'ha posat com a objectiu arribar als 700 dibuixos per a la campanya 2017-2018. El veredicte es farà públic el 28 de gener de 2018, data en què la Coordinadora podria convertir algun dels sis dibuixos premiats en la imatge de l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya per a la propera temporada.

Altres accions

La Coordinadora va presentar en la passada temporada novetats importants: la venda d'entrades online, els actes de celebració del 25è aniversari de l'entitat i l'APP.

L'APP de l'Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya recopila tota la informació i la fitxa personalitzada de cada un dels pessebres que formen part de l'ACPVC. D'aquesta manera i gràcies a aquesta incursió en les noves tecnologies, l'espectador pot saber a l'acte tota la informació sobre el tipus de pessebre vivent que està visitant, les seves característiques i l'entorn natural on es troba.

L'aplicació es pot baixar gratuïtament des de les plataformes habituals de descàrrega Apple i Android.

Les entrades online estaran disponibles properament.

Categories i premis

El Concurs de Dibuix s'ha convertit en l'engegada oficial del moviment nadalenc d'aquesta entitat i, tot i que moltes de les entitats membres de la Coordinadora han començat a assajar i escenificar la propera campanya de pessebres, aquesta iniciativa constitueix el tret de sortida.

Les bases del concurs es troben a la plana web pessebresvivents.cat però pel que fa als punts més destacats d'aquestes, els dibuixos han de tenir:

Una temàtica relacionada amb una escena d'un pessebre vivent i no pot sortir cap text.
La tècnica és lliure: llapis, ceres o aqüarel·les.
Cada dibuix ha de dur al revers el nom, cognom, edat, curs, adreça, població, telèfon i correu electrònic (del familiar de contacte).
Si la participació és a nivell escolar, cal afegir el nom de l'escola.

Les propostes enviades es dividiran en dues categories: A, per a nens i nenes de 1r a 3r de primària; i B, de 4t a 6è de primària. Hi haurà tres premis per categories (un primer, un segon i un tercer) i tots els guardonats tindran obsequis facilitats per les empreses col·laboradores.

L'organització espera comptar amb la col·laboració d'entitats, associacions, centres escolars, mitjans de comunicació i Generalitat per fer arribar la convocatòria a tot el territori català.

Els dibuixos han de ser originals i s'hauran d'enviar abans del 20 de desembre a:

Concurs de Dibuix Pesebres Vivents de l'ACPVC
C/ Les Creus, 41
08980 Sant Feliu de Llobregat

El Concurs de Dibuix va nèixer al 2013 com a iniciativa per fer arribar la tradició cultural catalana als més petits. Dels 127 dibuixos presentats en la primera edició, es van passar als 559 el 2014; als 401 el 2015 i als 572 de la passada edició. Precisament, entre les poblacions amb més nombre de dibuixos presentats en l'edició de 2016 es troben Olot, Guisona, La Ràpita, Camarasa, Vallfogona de Balaguer, Puig-Reig, Valls, La Pobla de Lillet, Barcelona o Tortosa.

L'objectiu de la Coordinadora és arribar als 700 dibuixos presentats per a aquesta convocàtoria.

Establiments

Pessebre Vivent de Peramola

Peramola

 Un recorregut per les escenes del pessebre dins un marc incomparable com…

Llegir més...

Amics Pessebre Vivent de Navata

Navata

El pessebre vivent de Navata (Alt Emporda, a 8 km de Figueres)…

Llegir més...

Pessebre Vivent de Linyola

Linyola

Proposem als nostres espectadors un recorregut per algunes de les curiositats d'aquest…

Llegir més...

Pessebre Vivent de Sant Fost

Sant Fost de Campsentelles

El poble de Sant Fost de Campsentelles, situat al vessant vallesà i…

Llegir més...

Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya

Pals

L’Associació Coordinadora de Pessebres Vivents de Catalunya és una associació cultural no…

Llegir més...

Pessebre Vivent de Les Torres de Fals

Fonollosa

La visita al Pessebre clou entre pastors, que ofereixen un record de…

Llegir més...

Agenda

Tastos #elcellerdelaquinzena

19/12/2017 ...

Llegir més...

Buscar el Tió de Nadal

01/12/2017 - 22/12/2017

Llegir més...

Fira Tradicional de Nadal i Mercat de Santa Llúcia a Badalona

30/11/2017 - 22/12/2017

Llegir més...

Els Pastorets d'Ulldecona

23/12/2017 ...

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!