Ruta en bicicleta per la Reserva Natural de Sebes

Compartir
Rogles Aventura
Flix, Miravet, Tivissa
Oferta: 15.00 €

Natura de fauna salvatge a la vora de l'Ebre. Proposem una ruta per a fer al vostre aire sense monitor. Es tracta d'un camí de terra pla, sense cap especial dificultat i en el que podeu anar fent aturades en els diferents punts d'interès.

Espai fluvial situat a la vora de l'Ebre al seu pas per Flix. L'origen d'aquesta zona d'aiguamolls ja es feia referència en textos del segle XV, i majoritàriament estava ocupada per zones de conreu fins que l'abandonament dels usos va permetre en certa forma la recuperació del que li era propi al riu. La preservació dels aiguamolls és un dels elements identitaris de la zona.

El fet de trobar-se en el si d'un embassament, amb presència aigües avall de la presa de Flix, determina les peculiars característiques hidrològiques d'aquest espai. 

Es caracteritza per ser una zona d'aiguamolls amb important acumulació de sediments que han propiciat d'ençà de la construcció de la presa, l'any 1948, un fort desenvolupament i proliferació de la vegetació de ribera. El fet que Flix hagi estat un poble industrial i se n'haguessin abandonat els camps, ha propiciat la paradoxa que just davant la fàbrica, hi hagi aquest entorn privilegiat: un de les poques ribes de l'Ebre sense activitat agrícola ni industrial.

La reserva és visitada per moltíssims estudiants cada curs, ja que és un entorn d'aprenentatge ideal i dirigit per uns grans tècnics que estimen la zona. 

En les 150 hectàreas que ocupa podrem gaudir de les diferents passeres d'aiguamoll i torres de guaita per l'observació d'aus; visitar el Museu de la navegació en llaguts o els poblaments ibers que ens venen a dir que si fa 2500 anys van escollir aquesta zona per viure seria per alguna cosa.

Mínim 4 persones, o menys en cas d'incorporar-se en un grup (consultar).

Ofertes

Via Ferrada Penyaflor, Els Reguers a Tortosa

Llegir més...

30.00 €

Destaquem...

Sorteig: 2x1 per una ruta en kayak pel riu Ebre

Llegir més...

Viu el Nadal al Baix Llobregat

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!