Descens en caiac pel riu Ebre

Compartir
Rogles Aventura
Flix, Miravet, Tivissa
Oferta: 25.00 €

La ruta més completa: Miravet, sens dubte s'ha convertint en la nostra ruta més demanada. Les principals raons són l'arribada al preciós poble de Miravet amb el seu castell templer al fons; i el fet que com més al nord, de més corrent gaudim i per tant podem passejar més quilòmetres amb menys esforç.

Diem que és la ruta de mig dia més completa, ja que ofereix una mica de tot: paisatge, corrent suficient del riu; pobles per a aturar-nos, illes al riu o el tradicional pas de barca de Miravet.

Recorre l'anomenada "Cubeta de Móra" territori on l'Ebre, sembla descansar, just entre el congost del "Pas de l'Ase" i el del "Pas de Barrufemes".

El punt de sortida sol ser l'embarcador de Móra la Nova i solem parar a esmorzar o banyar-nos (si el clima ho permet) en alguna illa propera a Benissanet; després prosseguim amb el caiac fins l'emblemàtica Miravet: Coronada pel castell de Miravet, de gran valor històric, sobretot en l'època dels templers, encara que d'origen àrab.

El corrent del riu Ebre ens bressola riu avall amb el caiac i gaudirem amb calma de la exuberant vegetació de ribera, sobretot a les illes del Galatxo i la zona del poblat iber del Castellet de Banyoles a Tivissa.

Alguns contrasts curiosos dels que gaudirem: Sortim als peus del castell de Móra d'Ebre i arribarem als peus del castell de Miravet. Sortim des del murmuri dels 2 ponts de Móra, fins als peus de l'assentament iber de Tivissa. L'illa del Galatxo de sortida i les illes de Miravet en arribar. Sortint des de grans ponts i arribant a l'històric pas de barca de Miravet encara en funcionament, únic que funciona sense ús d'energia elèctrica.

A part de noms d'arbres i diferents espècies d'aus, segur que aprendrem que són les sorts o sortetes; què són els "aubergins"; quins punts van triar els nostres avantpassats ibers per viure; anècdotes de la Batalla de l'Ebre a la Guerra Civil i per descomptat els nostres guies us informaran d'on menjar, què visitar, on descansar o costums locals.

És en general un tram que discorre allunyat de la carretera i això ho fa particularment silenciós i màgic per a una ruta en piragua, caiac o canoa.

Durada: 2h a 2h 30' depenent del ritme i del cabal.

Inclou:

  1. Sessió iniciació en tècnica, seguretat i turística;
  2. Elecció de caiacs individuals, dobles, triples o quàdruples si aneu amb nens.
  3. Armilles i pala.
  4. Monitor/s titulats i experts acompanyants en tota la ruta.
  5. Transport de retorn al punt de sortida.
  6. Assegurances i permís de navegació...
  7. I una experiència sorprenent, apta per a tothom.

Cal contactar telefònicament o per correu electrònic amb Rogles Aventura per tal de concretar dia i hora de l'activitat.

Ofertes

Ruta en bicicleta per la Reserva Natural de Sebes

Llegir més...

15.00 €

Via Ferrada Penyaflor, Els Reguers a Tortosa

Llegir més...

30.00 €

Wine & Kayak

Llegir més...

35.00 €

Destaquem...

Fem la Ruta del Tram pel Baix Llobregat

Llegir més...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!