La Llavor dels Orígens (Gràcia) Barcelona

Compartir
C/ Ramón i Cajal, 12. Barcelona

Els restaurants La llavor dels Orígens són uns espais gastronòmics catalans de plats vegetarians i convencionals amb producte Km.0 i/o ecològic.

El primer restaurant neix l'any 1999 de la ma d'una colla d'amics amb la pretensió de recuperar les tradicions culinàries catalanes de sempre, i donar l'oportunitat, tan als d'aquí com als d'allà, de gaudir de la riquesa i varietat de la nostra cultura a través del paladar.

La filosofia de La Llavor dels Orígens és servir plats saludables, saborosos i respectuosos amb el medi ambient. Per això sempre cuinem producte de proximitat i/o ecològic a uns preus molt ajustats. La nostra intenció és apropar a tothom el producte ECO, acostumar els paladars a la riquesa del sabor ECO i empènyer-lo a evitar el consum insà de producte industrial i/o irrespectuós ecològicament.

El nostre rebost està proveït de productes de petits artesans, pagesos i ramaders. Treballem conjuntament amb ells per elaborar matèria primera més saludable i amb menys impacte medio-ambiental. No ens cansem de recórrer el nostre territori per cercar la recuperació de races o varietats autòctones i respectuoses amb l’ecosistema, malauradament tan menystingut.

Fem també l'esforç en renovar sovint la carta per tal d'adequar-la al producte de temporada i a les collites de cada estació. Estudiem receptes, espècies i aliments de les cuines del passat de tot el nostre territori, amb les seves particularitats i sense oblidar també la influència del gruix de cultures forànies que han conviscut o conviuen a Catalunya i en fem una adaptació al temps actual, encara que mantenint l'essència de la cuina catalana.

Recorrem vinyes i cellers de la nostra terra per apropar a la ciutat la riquesa i diversitat de les nostres denominacions d'origen: D.O.Empordà, D.O.Pla de Bages, D.O.Alella, D.O.Penedès, D.O.Conca de Barberà, D.O.Tarragona, D.O.Terra Alta, D.O.Montsant, D.O.Priorat, D.O.Costers del Segre, D.O.Catalunya i D.O.Cava. Ens agrada portar a la taula vins que destaquen per la seva qualitat i singularitat. Fem un treball de recerca fins trobar aquella petita cava o celler que elabora de manera artesanal i/o ecològica. Gairebé sempre aconseguim tenir a la nostra carta, vins biodinàmics, sense licor d'expedició, sense sulfits, vegans i/o de vinyes ecològiques.

La nostra extensa carta conté un gran repertori de plats en dues versions: vegetariana i convencional i també en dues presentacions: tapa i ració. Plats que mai falten a la nostra carta són els saltejats de verdures del temps, embotits i/o formatges amb pa amb tomàquet, amanides, les tradicionals i recuperades coques catalanes de recapte amb tantes versions com gustos hi ha, peixos amb tanta tradició i receptes com el bacallà i recuperats com l'anguila fumada del Delta de l'Ebre, el típic xai de festa major cuinat al forn, els plats d'arròs melós amb ànec de l'Empordà i de peix i marisc directes de les Llotges del Delta ...

Tenim postres tradicionals catalans d'elaboració pròpia, i d'artesans de la zona que també treballen amb ingredients km.0 i/o ecològics: crema catalana, orelleta, postres de músic, pastissos, mató, làctics...

Disposem de menús per a grups i celebracions, reservem sales per dinars d'empresa amb menús fets a mida. També ens agrada que vinguin nens, per això els preparem un menú infantil i els oferim colors per dibuixar i contes per llegir.

Destaquem...

Sorteig: lloguer de bicicletes a Biketours

Llegir més...

Fem turisme gastronòmic de l'Oli d'Oliva Verge

Llegir més...

Agenda

El Palau Güell secret

20/10/2018 ...

Llegir més...

Visita guiada els Güell a la Rambla. Quatre palaus connectats

21/10/2018 ...

Llegir més...

AutoRetro Barcelona

18/10/2018 - 21/10/2018

Llegir més...

Vi +, el mes de la DO Alella

30/09/2018 - 01/11/2018

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femTurisme.cat des del teu correu electrònic!