Planeses Agricultura Regenerativa Sant Ferriol

Compartir
Mas Planeses, s/n. Sant Ferriol

Planeses Agricultura Regenerativa és un projecte experimental d'agricultura en transició, on busquem noves maneres de treballar basades en la recuperació de la vida i la fertilitat natural del sòl.

Per aconseguir-ho hem apostat per una diversificació de la producció mitjançant un sistema agrícola, ramader i forestal integrats que ens permet adaptar-nos a la variació de condicions del nostre terreny, tancant els cercles de producció dintre de l'explotació, i obtenint un aprofitament ambiental, social i econòmicament més sostenible.

Els elements principals del projecte de Planeses són: 1,7 ha d'hort sense llaurar amb pastura de gallines; 3 ha de fruiters amb pastura de pollastres, ànecs i conills; 7 ha de fruiters amb pastura de vaques, 10 ha de devesa d'alzines i roures per la pastura de vaques; 30 ha d'alzinar amb aclarides per a millorar l'estructura del bosc a l'hora que produïm BRF i Biochar per la millora del sòl de l'hort i els fruiters.

Visita guiada

L'activitat comença amb una presentació on s'explica que és i que representa el projecte de "Planeses".

A continuació es realitza la visita a la granja on es veu com es munyen les vaques manualment i seguidament es passeja per la finca tot caminant entre els horts i prats de pastura amb ànecs, conills, pollastres i gallines.

També us ensenyarem les instal·lacions per la reproducció de microorganismes i preparació de biofertilitzants, així com l'obrador de conserves.

La visita finalitza amb un tastet de productes elaborats a la finca. El tastet inclou torradetes amb paté o rillette i també tastet calent d'alguna de les conserves elaborades per Planeses.

Important portar roba i calçat adient per la visita.

El preu de la visita és de 5€ per persona o infant de més de 2 anys.

Taller Mató

Un cop realitzada la visita, i de forma opcional, es pot realitzar un taller per aprendre a fer mató de la forma tradicional amb la llet acabada de munyir durant la visita.

Cada nen/a participant s'emportarà el mató que hagi fet. És un taller familiar, els infants han d'estar acompanyats per una persona adulta. L'edat per participar en el taller és de 5 a 11 anys.

Per fer l'activitat és necessari portar davantal i carmanyola.

En realitzar sol·licitud de reserva és necessari indicar si es vol realitzar el taller de fer mató.

El preu del taller és de 5€ per participant.

Al final de la visita / taller podreu comprar productes elaborats a la finca: pernil d'ànec, paté d'ànec i pollastre, rillette d'ànec i pollastre, conserves de carn d'ànec i pollastre.

Destaquem...

Sorteig: Guitart Gold Central Park Aqua Resort

Llegir més...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!