Peralada Mas Marcè Siurana

Compartir
C/Ribera, 5 Siurana
Trucar 674 07 66 91
Contactar visites@peraladamasmarce.com

Reserva online

Peralada Mas Marcè el formem una família que fa més de 6 generacions que ens dediquem a fer de pastors. Situat al cor de l'Empordà, ens hem dedicat a recuperar l'Ovella Ripollesa, raça autòctona catalana i a elaborar productes artesanals i ecològics derivats de la seva llet.

L'objectiu d'aquest projecte, recuperar tres valors que fins al moment s'havien perdut:

  • El recuit de l'Empordà que és un producte tradicional de la zona.
  • El quall vegetal «herbacol» per l'elaboració dels productes.
  • Recuperar l'ovella de raça ripollesa, autòctona de Catalunya, com a productora de llet.

Un dels nostres objectius és prioritzar que les nostres ovelles s'alimentin exclusivament de pastures i cereals de la nostra explotació. Tot és ecològic. La llet d'ovella ripollesa és de molta qualitat, ja que produeix mig litre de llet al dia en dues munyides. És la base principal de tots els productes que elaborem com el recuit, iogurt, quefir i formatge.

Et convidem a venir a conèixer el dia a dia d'una granja ecològica i sostenible. Visitarem el corral de les ovelles on donarem el biberó a un xaiet orfe, veurem l'obrador per fora, i degustarem els principals productes que elaborem a la granja, com son el recuit, els iogurts i els formatges. També teniu opció de fer un taller o dos, proposem el taller de recuit o el de llana.

El taller de recuit consisteix en aprendre com quallar la llet amb el quall natural vegetal de l'herbacol per obtenir-ne recuit i posteriorment extreure'n el suero per aconseguir el mató i així prendre consciencia de com elaborar el formatge fresc.

En el taller de llana els visitants podreu experimentar com en cardava la llana abans de la revolució industrial, amb les cardes manuals i aprendre a fer un accessori amb la llana.

La visita es pot fer en català, castellà o francès, i cal fer reserva prèvia per comprovar disponibilitat. Es poden fer durant tot l'any i estan obertes a famílies, centres educatius i grups organitzats. Les visites que oferim són les següents:

Després d'adonar-nos que els consumidors realment estaven interessats en com els elaboràvem va ser quan vam creure oportú obrir les portes de la nostra granja sense perdre els nostres valorsTradicionalitat, autenticitat i valors recuperats.

Preus de les activitats

Visita + Degustació

  • Infants De 3-11 Anys: 40% Dto.
  • Nadons De 0-2 Anys: Gratuït

Visita + 1 Taller (Recuit o Llana) + Degustació

  • Infants De 3-11 Anys: 40% Dto.
  • Nadons De 0-2 Anys: Gratuït

Visita + 2 Tallers Recuit i Llana + Degustació

  • Infants De 3-11 Anys: 40% Dto.
  • Nadons De 0-2 Anys: Gratuït

Destaquem...

Sorteig: guanya entrades i refresca't a Marineland

Llegir més...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!