Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà Montellà i Martinet

Compartir
Paratge Cabiscol Montellà i Martinet
Trucar 648 14 10 70
Contactar info@bunquersmartinet.net

L'espai de memòria i Centre d'Interpretació del Parc dels Búnquers de Martinet i Montellà neix amb la voluntat de donar a conèixer un element de la història recent fins ara totalment desconegut, la línia de defensa dels Pirineus, coneguda popularment com a "línia P" o línia Gutiérrez, una obra faraònica construïda durant els anys quaranta, impressionant línia de defensa que durant molt temps ha estat envoltada pel secret militar. 

El centre del Parc dels Búnquers s'ha plantejat com un lloc per experimentar i entendre un temps de guerres pensat per ser visitat acompanyat d'un monitor en bona part del recorregut. La visita està estructurada en tres parts: A través d'un muntatge museogràfic innovador, basat en diferents audiovisuals es comença la visita per tal de donar les claus al visitant per entendre el context històric.

Un cop acabat l'audiovisual, equipem el visitant amb casc i llanterna per emprendre un recorregut ben senyalitzat i adaptat on transcorre per un camí de muntanya durant el qual es poden visitar un total de vuit fortificacions recuperades de diferents tipologies: punts de combat, punts d'artilleria… i endinsar-se fins i tot en un entramat de galeries subterrànies connectades entre si.

Informació

  • La durada de la visita és d'1h i 45 minuts.
  • La visita és guiada: els monitors/es acompanyen el grup durant la primera part de l'itinerari exterior per la zona dels búnquers, situat a uns 100 m del centre de visitants.
  • Per poder visitar els búnquers, que estan ben il·luminats i reuneixen les condicions de seguretat, és obligatori portar el casc que proporcionen els monitors.
  • Les instal·lacions del centre de visitants estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda.
  • S'aconsella bon calçat pel recorregut.
  • No es permet l'entrada d'animals de companyia.
  • Segons les condicions meteorològiques les visites guiades a l'exterior quedaran anul·lades.

Destaquem...

Descobrint el Penedès i Alella al teu ritme a través dels…

Llegir més...

La Ruta del Cister: tres grans monestirs reials amb una sola…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!