Parc de la Sèquia Manresa

Compartir
Crta. Santpedor, 55. Manresa

El Parc de la Sèquia és la institució que gestiona els espais i equipaments vinculats a la Sèquia de Manresa, i explica la importància de l'aigua per al desenvolupament humà. Entenem l'aigua com a element fonamental per al desenvolupament de les economies locals, la qualitat de vida i la cultura d'un territori. En aquest vincle entre aigua i territori, és on desenvolupem les nostres activitats divulgatives, d'oci i turisme dirigides a famílies, grups i centres d'ensenyament.

El Parc de la Sèquia engloba el canal medieval, l'InfoSèquia, el Punt d'informació, el Centre de l'aigua de Can Font, el Museu de la Tècnica de Manresa, i la Casa de la Culla.

La Sèquia és el canal medieval (S. XIV) que ha permès el creixement de Manresa i el desenvolupament agrari d’una bona part del Pla de Bages. Seguir el camí que voreja el seu recorregut, de 26 quilòmetres amb un desnivell mínim, constitueix una experiència veritablement memorable: temples, fortificacions, obres hidràuliques, masos i espais naturals transformats per l’aigua ens ajuden a entendre les arrels d’aquest territori d’interior, al cor de Catalunya.

L'InfoSèquia és un centre d’interpretació de la Sèquia que també serveix com a punt d’informació per a visitants. Aquí hi podreu conèixer els valors històrics, patrimonials i mediambientals de la Sèquia i del territori que recorre.

El Centre de l’Aigua és un complex museístic, experimental i divulgatiu al voltant de la importància de l’aigua per al desenvolupament humà. És el punt neuràlgic i la seu del Parc de la Sèquia, així com el centre de referència per al nostre Servei Educatiu.

El monumental edifici dels Dipòsits Vells (12 milions de litres d’aigua) acull el Museu de la Tècnica de Manresa, amb mostres permanents vinculades a l’aigua i el progrés de la ciutat, concretament explicant la cinteria, una magnífica mostra d'una indústria poc coneguda, i espais polivalents i versàtils que acullen alguns dels grans esdeveniments de la Catalunya central.

La casa de la Culla era una de les masies més importants de la rodalia de Manresa, en una finca que ara ha quedat envoltada per la ciutat però ha mantingut la seva estructura medieval i els seus horts amb la finalitat de constituir un veritable espai d’educació ambiental.

Destaquem...

Tres formatgeries premiades que no ens podem perdre Llobregat…

Llegir més...

El pèsol negre del Berguedà

Llegir més...

Agenda

Dissabtes de plaça a Santpedor

07/09/2019

Llegir més...

Fira de Sant Miquel a Santpedor

29/09/2019

Llegir més...

Fira Mediterrània de Manresa

10/10/2019 - 13/10/2019

Llegir més...

Ecoviure a Manresa

19/10/2019 - 20/10/2019

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!