Museu de la Tècnica de Manresa Manresa

Compartir
Carretera de Santpedor 55 Manresa

Reserva online

El Museu de la Tècnica de Manresa està situat al monumental edifici dels Dipòsits Vells, que recollien i emmagatzemaven l'aigua de la Sèquia. El recinte compta amb tres grans dipòsits de pedra, construïts entre els anys 1861 i 1865, que ara estan completament restaurats i que acullen una sala polivalent i dues exposicions permanents, una dedicada a la Sèquia i l'altra al món de la cinteria.

D'entrada, és un privilegi poder accedir a l'interior d'uns enormes dipòsits d'aigua (12 milions de litres de capacitat, 2.400 metres quadrats de superfície) que encara conserven l'estructura, les obertures superiors i, fins i tot, la humitat. La simple visita a l'espai ja és d'un gran interès.

Des del 1992 forma part dels Sistema de Museus de Ciència i Tècnica de Catalunya, i des del 26 de novembre del 2004, quan s'inaugurà l'exposició permanent relacionada amb l'aigua, està integrat en el Conjunt del Parc Patrimonial de la Sèquia de Manresa. La seva missió dins del Sistema és explicar la indústria de la cinteria i la història de la sèquia.

El Museu de la Tècnica de Manresa vol destacar els principals trets de la història econòmica de la ciutat, allò que l'ha portada a tenir una identitat diferenciada de la resta del país. L'exposició s'estructura com un itinerari pels diferents àmbits de producció de la cinteria, amb una ordenació cronològica. Des de la seda, com a tradició on arrela la cinteria, fins a la cinteria del segle XXI, l'exposició obre diferents àmbits on la informació i les peces es combinen amb un plantejament escenogràfic que vol acostar el visitant als diferents espais de producció on s'ha desenvolupat la producció de teixits estrets.

L'exposició mostra més d'una setantena de peces diverses relacionades amb el món de la confecció de les cintes i vetes, d'entre les quals destaquen diversos tipus de maquinària tèxtil, així com altres elements relacionats amb aquest món. La mostra es divideix en cinc àmbits, en cadascun dels quals s'ha fet una ambientació històrica i consta de diversos plafons informatius. Així doncs, l'exposició permet viure l'evolució que s'ha viscut des dels tallers emplaçats als habitatges menestrals, fins a la fàbrica moderna productora de cintes.

Visites i horaris

Visites guiades tots els diumenges a les 11:30 del migdia.

La visita lliure és oberta de dimarts a diumenge de 10 a 14.

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!