Mas Marcè Siurana

Compartir
C/Ribera, 5 Siurana
Trucar 674 07 66 91
Contacte masmarce@masmarce.com

Reserva online

Mas Marcè el formem una família que fa més de 6 generacions que ens dediquem a fer de pastors. Situat al cor de l'Empordà, ens hem dedicat a recuperar l'Ovella Ripollesa, raça autòctona catalana i a elaborar productes artesanals i ecològics derivats de la seva llet.

L'objectiu d'aquest projecte, que ja té 10 anys, va ser, principalment, recuperar tres valors que fins al moment s'havien perdut:

  • El recuit de l'Empordà que és un producte tradicional de la zona.
  • El quall vegetal «herbacol» per l'elaboració dels productes.
  • Recuperar l'ovella de raça ripollesa, autòctona de Catalunya, com a productora de llet.

Un dels nostres objectius és prioritzar que les nostres ovelles s'alimentin exclusivament de pastures i cereals de la nostra explotació. Tot és ecològic. La llet d'ovella ripollesa és de molta qualitat, ja que produeix mig litre de llet al dia en dues munyides. És la base principal de tots els productes que elaborem com el recuit, iogurt, quefir i formatge.

La implicació amb la natura és molt important, ja que si les ovelles no surten a pasturar al camp, no produeixen la mateixa quantitat de llet. Només mengen el que surt de la finca, no es compra res a fora i no es tira cap insecticida ni pesticida.

Amb els nostres productes de formatges, recuits, quefirs i iogurts volem transmetre als nostres clients no només la qualitat d'aquests, sinó també, com els elaborem. Després d'adonar-nos que els consumidors realment estaven interessats en com els elaboràvem va ser quan vam creure oportú obrir les portes de la nostra granja sense perdre els nostres valors: Tradicionalitat, autenticitat i valors recuperats.

Un dels objectius d'obrir les portes de la nostra granja és fer pedagogia de tot el que fem i com ho fem. Per aquest motiu es pot veure l'obrador, entrar a la sala de munyir o al corral, a més de tenir la possibilitat de participar en un taller de mató, on s'ensenya tot el seu procés d'elaboració, i/o un taller de llana, on s'ensenya a cardar i filar la llana que produeixen les nostres ovelles.

La visita a les instal·lacions es pot fer en català, castellà o anglès, i cal fer reserva prèvia per comprovar disponibilitat. Es poden fer durant tot l'any i estan obertes a famílies, centres educatius i grups organitzats. Les visites que oferim són les següents:

Visita+degustació

0 a 2 anys : gratuït. 3 a 11 anys 5€. 12anys o més 10€

Visita+taller de mató / Visita+taller de llana

0 a 2 anys : gratuït. 3 a 11 anys 6€. 12 anys o més 11€

Visita+taller de mató+taller de llana

0 a 2 anys : gratuït. 3 a 11 anys 7€. 12 anys o més 12€

També durant els mesos de maig i d'octubre es porta a terme l'esquilada que és una activitat molt recomanable.

Agenda

Ruta de l'ART a Castelló d'Empúries

07/10/2022 - 09/10/2022

Llegir més...

EmpuriaTapes a Castelló d'Empúries

30/09/2022 - 12/10/2022

Llegir més...

Destaquem...

Sorteig: entrades al Museu de la Colònia Vidal

Llegir més...

Descobrint el Penedès al teu ritme a través dels Camins del…

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!