Mas la Llum, la casa de palla Horta de Sant Joan

Compartir
Partida Mas la Llum, s/n. Arenys de Lledó (Matarranya) Horta de Sant Joan

El Mas la Llum és una finca autosuficient i amb constant evolució, on promovem i difonem la sostenibilitat mediambiental, l'autosuficiència energètica mitjançant l'ús d'energies renovables, l'ús eficient dels recursos, la minimització dels residus i l'aprofitament o reutilització d'aquests.

Al Mas la Llum podeu fer un munt d'activitats relacionades amb la sostenibilitat i la vida saludable, descobrint i gaudint en plena natura.

Bioconstrucció, visita guiada

Visita guiada al Mas la Llum, una casa rural completament autosuficient, construïda amb bales de palla, fusta i fang.

Donant a conèixer no només la construcció natural, sinó una forma d'autogestionar els recursos i els residus de manera responsable i amb beneficis per a l'entorn.

Tallers de Bioconstrucció

Amb aquests tallers d'introducció a la bioconstrucció us donarem a conèixer tècniques de construcció tradicional: tapial, adobe, palla i fang.... que encara es poden trobar en el patrimoni històric de la zona, totes elles combinades amb els coneixements actuals donen els millors resultats d'eficiència en les llars, disminuint així la nostra petjada ecològica.

Obellas.lana

Descobreix tots els secrets de la llana d'ovella amb els tallers de transformació de la llana i feltre dins del projecte “Obellas, lana en movimiento”, una revalorització i aprofitament dels recursos del medi rural, la llana de les ovelles de pastors del territori, a través de l'artesania i els productes naturals, revalorant un recurs i tradicions que s'estan perdent, adaptant i reinventant l'ús d'aquests.

Estem fent ús de llana de les ovelles: Rasa Aragonesa, Ojinegra, Maellana i Roya Bilbilitana (aquestes dues últimes en risc de desaparèixer), de pastors de la zona que en la seva majoria fan pastura semiextensiva (pasturen de dia i estabulen de nit), i a poc a poc els anem fent partícips d'aquest bonic projecte.

 

Vine a visitar-nos, estem ubicats a tocar d'Horta de Sant Joan, prop del Parc Natural dels Ports de Beseit i a 400mts del riu Algars, al terme d'Arenys de Lledó (Matarranya).

Destaquem...

Femturisme per les Viles Florides de Catalunya

Llegir més...

Sorteig: Xec Km0 Slow Food a El Dien Restaurant

Llegir més...

Apunta't als nostres butlletins!

T'enviariem noves rutes, promocions, sortejos i molt més. Gaudeix de femturisme.cat des del teu correu electrònic!