Mas Casalliques Rupit i Pruit

Compartir
Casalliques Llorà, 48. Rupit i Pruit

Casalliques està situada al terme municipal de Rupit i Pruit, comarca d’Osona. És una antiga masoveria d’El Llorà, la finca ramadera que l’envolta.

L’entorn, enmig de la natura, a 900 metres d'altitud, allunyat dels sorolls de la ciutat, contribueix al benestar i la salut.

És un espai de pau i tranquil·litat on poder sentir i viure el silenci que ens convida a mirar cap en dins, retrobant la nostra essència.

Ideal com a punt de partida per fer passejades per indrets d’una bellesa natural espectacular o per visitar el poble de Rupit, d’un gran interès turístic.

L’absència total de contaminació lumínica converteix a Casalliques en un espai privilegiat per la contemplació del cel durant la nit.

La Casa

La casa és distribuïda en tres estances, cadesquna de 100 mts2. Totes elles amb finestres i finestrals des d'on es gaudeix de la llum que hi entra i es pot contemplar l'entorn verd que envolta el Mas, els penya-segats del majestuós Cabreres i els Pirineus.

La planta baixa del Mas, on antigament s'allotjava el bèstia, hi trobareu una sala d'estar on gaudir tranquil·la i relaxadament de la TV pantalla gran, disposada en aquesta planta, taula gran per jocs i un petit office per poder preparar un bon refresc si s'escau i prendre'l sota l'ombra dels arbres, ja que l'estança té una sortida directe al jardí, una habitació, i un bany amb dutxa.

La planta mitjana, antigament l'habitatge dels masovers, disposa de 3 habitacions, un lavabo amb banyera, cuina i amplia sala-menjador, envoltada de grans finestrals a totes les estances per gaudir de l'espectacular paisatge que envolta la casa.

L'altell o golfes, on antigament es guardava el gra, ara és una gran sala per l'esbarjo, lectura o escoltar música tranquil·lament, disposada amb un sofà, coixins a terra, còmodes pufs, escriptori, equip de música, un espai que transporta a la serenor i el relaxament. També hi trobareu un lavabo doble amb dues dutxes i dues piques, i a l'altre costat de la sala es troba una àmplia habitació quadruple, amb un ambient que convida el descans.

*Es lloga, en regim de casa sencera. Masoveria.

El Poble

Entre les comarques d’Osona, la Garrotxa i la Selva hi trobem el Collsacabra, també conegut com Cabrerès, un espectacular paratge natural d’una bellesa incomparable.

Entre cingles majestuosos, boscos amb una gran diversitat de flora i fauna i prats esquitxats de masos, hi trobem Rupit i Pruit (Osona, Barcelona). Rupit, una joia d’origen medieval amb carrers empedrats i cases rústiques dels segles XVI i XVII, amb el seu característic pont penjat de fusta, ha sabut mantenir la seva personalitat i esperit, convertint-se així en un dels pobles més bells de Catalunya. I Pruit, un conjunt disseminat de masies que representa un exemple de com viure de la terra respectant-ne els seus cicles vitals. Centenars de camins que conviden a perdre’s per retrobar-se. Arreu, alzines, avets, bedolls, faigs i roures, rierols que brollen de roques imponents i prats d’un verd que només s’aconsegueix sumant al treball de l’home el de la natura. I per l’observador pacient, una varietat de fauna que fa emmudir per la seva majestuositat: àligues, cabirols, teixons, voltors...El Collsacabra, Rupit i Pruit, espectacle pels sentits i aliment per l’ànima.

El Paisatge del Collsacabra ofereix un equilibri perfecte entre la grandiositat geològica i l'escala humana. En el seu centre hi trobem RUPIT, entre els cingles d'Aiats i la Garrotxa, a 845 metres d'altitud.

A recer de la penya rocosa on s'assenten les restes del castell, Rupit manté l'hegemonia medieval que el fa atraient: carreres empedrats, cases rústiques del segles XVI i XVII, el peculiar pont penjat de fusta, l'església barroca de Sant Miquel.

A pocs quilòmetres, un conjunt disseminat de masies, conegut amb el nom de PRUIT, evoca els temps en què la riquesa anava lligada a la terra. Rupit i Pruit, es van fusionar l'any 1977.

Nº d'inscripció al Registre de Turisme de Catalunya: PCC-000956